21 de setembre de 2020 21/9/20

Pérez Garijo: “Volen apartar-me de Divalterra perquè sóc molt incòmoda”

Pérez Garijo: “Volen apartar-me de Divalterra perquè sóc molt incòmoda” - (foto 1)

  La vicepresidenta quarta de la Diputació de València i diputada d'Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, qui va interposar davant la Fiscalia Anticorrupció la denúncia del posteriorment conegut com a 'cas Taula' junt amb deu hores de gravacions, ha acusat l'actual gerent Divalterra, Agustina Brines, de voler apartar-la del Consell d'Administració de l'empresa pública per ser una persona "incòmoda" i per "haver rebentat el contracte per a exercir l'acusació particular en les peces d'Imelsa per un preu de 635.250 euros", que qualifica "d'un presumpte pelotazo".
  Pérez Garijo va apostar des del principi perquè es personara el personal jurídic de la corporació provincial, com havien fet la Generalitat i l'Ajuntament de València.

  Respecte a l'entrega de la documentació per part de la societat pública a la diputada d'EUPV, el jutge titular del Jutjat d'Instrucció número 18 s'ha pronunciat en els següents termes: "este juzgado no tiene facultades para pronunciarse sobre si quienes ostentan algun cargo en la antigua IMELSA han de entregar o no documentos a quienes son Consejeros y que las actuaciones no están declaradas secretas".

  La representant d'EUPV en la Diputació de València ha afirmat que "el fet de no preguntar per la resta de consellers d'administració de Divalterra que es troben en la mateixa situació processal, deixa patent la intenció d'aquest informe, que no és una altra que llevar-me d'enmig". "I curiosament", ha prosseguit Pérez Garijo, "mentre la meua presència resulta incòmoda, els principals col·laboradors de Marcos Benavent continuen treballant en Divalterra a les ordres de l'actual gerent".

  La diputada provincial d'Esquerra Unida i denunciant del cas Taula, Rosa Pérez Garijo, ha eixit hui al pas de la informació publicada per un mitjà de comunicació al voltant d'un informe, sol·licitat en solitari per Agustina Brines a un despatx privat quan encara hi havia un altre gerent en Divalterra, en el qual s'insta a apartar Pérez Garijo del Consell d'Administració de l'empresa pública.

  La diputada d'EUPV en la Diputació de València ha acusat l'actual gerent de la mercantil de voler apartar-la de la seua condició de consellera per "haver rebentat el contracte per a exercir l'acusació particular en les peces d'Imelsa per un preu de 635.250 euros", que qualifica "d'un presumpte pelotazo". De fet, Pérez Garijo va apostar des del principi perquè es personara el personal jurídic de la corporació provincial, com havien fet la Generalitat i l'Ajuntament de València.

  La diputada provincial de la formació d'esquerres ha explicat que en els últims temps ha estat sol·licitant documentació a Divalterra "per a fer la tasca de fiscalització que em pertoca com a consellera d'administració, tal i com vaig fer durant la legislatura passada, però arran de la meua actitud bel·ligerant davant la licitació del supercontracte jurídic, quan vaig demanar els treballs realitzats per la lletrada Emma Ramón per tal de verificar si efectivament es corresponien amb el que havia facturat o no era així, tal i com apuntaven alguns indicis –com per exemple que el contracte s'havia adjudicat quasi un any abans de sol·licitar la personació en el Jutjat–, se'm denegà la informació amb l'excusa de que ho havien de consultar al Jutge".

  Tanmateix, la resposta que va donar el jutge titular del Jutjat d'Instrucció número 18 a Divalterra sobre si l'empresa havia d'entregar la documentació a Pérez Garijo no generava dubtes: "El oficio de Divalterra E429 con la copia de un escrito por la Diputada Sra Pérez Garijo devuélvase, con indicación de que este juzgado no tiene facultades para pronunciarse sobre si quienes ostentan algun cargo en la antigua IMELSA han de entregar o no documentos a quienes son Consejeros y que las actuaciones no están declaradas secretas".

  La representant d'EUPV en la Diputació de València ha afirmat que "el fet de no preguntar per la resta de consellers d'administració de Divalterra que es troben en la mateixa situació processal, deixa patent la intenció d'aquest informe, que no és una altra que llevar-me d'enmig". "I curiosament", ha prosseguit Pérez Garijo, "mentre la meua presència resulta incòmoda, els principals col·laboradors de Marcos Benavent continuen treballant en Divalterra a les ordres de l'actual gerent".

  Per últim, la vicepresidenta quarta de la Diputació de València i diputada d'Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, ha detallat que entre les seues sol·licituds de documentació es troben tant la còpia de l'escrit firmat per Agustina Brines Sirerol en què sol·licita informe jurídic, com la còpia de l'informe jurídic esmentat, realitzat per TOMARIAL; així com la llista de les assessores i assessors en aquesta empresa, de membres del Consell d'Administració, així com també dels sindicats i partits des de l'any 1995, amb indicació del temps que van estar contractats, de la modalitat contractual i de la persona a la qual assessoraven. Una petició, aquesta última, que ha sigut presentada en reiterades ocasions i que s'ha obviat per part de l'actual gerència, ja que, en opinió de Pérez Garijo, "en absolut es limiten al període en el qual Marcos Benavent va ser gerent d'Imelsa", ha conclòs.

  Pujar