1 de desembre de 2020 1/12/20

El Perelló celebra per primera vegada l'acte de la Crida

El Perelló celebra per primera vegada l'acte de la Crida - (foto 1)
  • Les Falleres Majors de les dos comissions de l'entitat local menor donen la benvinguda oficial a les Falles 2020

MÉS FOTOS
El Perelló celebra per primera vegada l'acte de la Crida - (foto 2)
El Perelló celebra per primera vegada l'acte de la Crida - (foto 3)
El Perelló celebra per primera vegada l'acte de la Crida - (foto 4)
El Perelló celebra per primera vegada l'acte de la Crida - (foto 5)

Este matí ha tingut lloc, a les portes de l'Ajuntament, la celebració per primera vegada de l'acte de la Crida al Perelló. Les Falleres Majors de les dos comissions de l'entitat local menor, Poble Vell i El Perelló Tro i Flama, s'han dirigit al nombrós públic congregat per a pronunciar el tan esperat “Ja estem en Falles”.

Previ a l'acte, s'ha realitzat un passacarrer en el qual han participat també les Corts d'Honor i les Falleres Majors de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, Helena Mompó i Alicia Falcó, acompanyades pel president de la Junta Local, Bernardo Garrigós, i altres membres del col·lectiu faller; els presidents de les dos comissions de l'entitat local menor, Marc Marqués, Eusebio Serrano i Diego José Arnau; i l'Agrupació Musical del Perelló.

El primer a intervindre en l'acte ha sigut l'alcalde, Juan Botella, qui ha assenyalat que “El Perelló pot presumir de viure i disfrutar les Falles amb intensitat i, des de l'Ajuntament, treballem per millorar i potenciar, encara més, esta festa que uneix a tota la ciutadania sense cap tipus de condicionament social, polític o cultural, perquè tots som iguals a l'hora de viure-les intensament. Les Falles tenen la virtut d'unir esforços i sentiments, i de remarcar eixe esperit de germanor”. Després de reconéixer l'esforç del col·lectiu, que treballa durant tot un any per a oferir unes festes Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, l'alcalde ha desitjat a les Falleres Majors, i a tots els presents, unes felices Falles.

A continuació, han pres la paraula les Falleres Majors del Perelló. En primer lloc, la Fallera Major Infantil de la Falla Poble Vell, Aitana Vila, qui ha acabat la seua intervenció entre llàgrimes d'emoció que ha contagiat a tots els presents. La Fallera Major Infantil de la Falla El Perelló Tro i Flama, Laira Nascimento, ha reivindicat el paper dels més menuts com a present i futur de la festa; i, finalment, la Fallera Major de la Falla El Perelló Tro i Flama, Alba Mortes, s'ha dirigit al nombrós públic i ha demanat que “prenguem consciència de la força del nostre col·lectiu, perquè la nostra Festa és l'expressió viva de tradicions centenàries viscudes en la nostra terra: dinàmica, oberta i integradora”. A més, ha fet referència en el seu discurs al Dia Internacional de la Dona que hui celebrem “vull recordar el paper de totes eixes dones valencianes de les quals em sent orgullosa, que amb estima van promoure i van defensar les nostres tradicions, sempre des de l'ombra, amb paciència, tenacitat i una lluita incansable aconseguint una societat cada vegada més igualitària i lliure, treballant el present per a aconseguir un futur millor. Que el sentiment faller ens il·lumine i ens guie cap a una convivència fallera on prevalga la igualtat, germanor i tolerància”. 

A continuació, l'Agrupació Musical del Perelló ha interpretat l'Himne regional i, finalment, ha tingut protagonisme la pirotècnia.

A l'acte han assistit també membres de la corporació municipal del Perelló, entre ells la regidora de Falles, Natividad Aguado; la regidora de Festes de l'Ajuntament de Sueca, Gema Navarro; l'alcalde del Mareny de Barraquetes, Jordi Sanjaime; i les Falleres Majors i Presidents de moltes de les comissions de Sueca i Mareny, entre altres presents.

Pujar