elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Perelló avaluarà els danys de les pluges i sol·licitarà ajudes al Govern

El Perelló avaluarà els danys de les pluges i sol·licitarà ajudes al Govern
  • La Delegada del Govern, Gloria Calero, ha visitat el municipi aquest matí

El Govern de l'Ajuntament del Perelló ha recollit hui el compromís de la Delegada del Govern, Gloria Calero, de tractar d'accedir a ajudes per a pal·liar els danys de les pluges dels últims dies.

Entre el dimecres i el dijous d'aquesta setmana s'han recollit 331 litres per metre quadrat al Perelló, la qual cosa ha provocat danys en algunes instal·lacions municipals i, sobretot, en l'agricultura local.

L'alcalde del Perelló, Juan Botella, ha rebut al costat de les edils Natividad Aguado i Amparo Fernández a la Delegada del Govern, i també ha participat de la reunió Vicente Villegas, president de la Cooperativa Valenciana Unió Protectora del Perelló, qui ha explicat els danys causats al camp.

Juan Botella ha explicat a Gloria Calero alguns dels danys patits per les dependències municipals, però el major impacte s'ha donat en l'agricultura local. Les pluges han portat al fet que es perda tota la collita que estava plantada de verdura oriental, de la qual la cooperativa del Perelló és el principal productor d'Europa i que dóna ocupació a nombroses famílies del municipi.

Gloria Calero ha demanat un informe dels danys tant de l'agricultura com de les infraestructures per a tractar d'accedir a ajudes que puguen pal·liar les pèrdues i els danys patits.

Juan Botella ha assegurat que “fenòmens meteorològics com aquest ens afecten especialment, sobretot a l'agricultura del Perelló, que suposa una font d'ocupació i riquesa molt important per al municipi”. Per això el consistori estudiarà sol·licitar la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil.

Pujar