elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les obres de construcció del nou IES Francesc Gil de Canals començaran a final d’any

Les obres de construcció del nou IES Francesc Gil de Canals començaran a final d’any
  • El director general d’Infraestructures Educatives i l’alcaldessa de Canals es reuneixen amb la comunitat educativa de l’institut per a informar-la de la marxa de la licitació de les obres

MÉS FOTOS
Les obres de construcció del nou IES Francesc Gil de Canals començaran a final d’any - (foto 2)

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, junt amb l’alcaldessa de Canals, Mai Castells, es va reunir ahir amb la comunitat educativa de l’IES Francesc Gil d’aquest municipi de la Costera per a detallar-li la planificació de la Conselleria d’Educació pel que fa a la construcció de nou d’aquest institut, en el qual el departament de la consellera Raquel Tamarit inverteix al voltant de 9,7 milions d’euros.

El director general ha explicat a l’equip directiu de l’IES Francesc Gil i a les persones representants de l’AMPA i de l’alumnat del centre que al concurs públic per a construir de nou aquest institut “s’han presentat 15 empreses, i en aquests moments el personal tècnic de la Conselleria que integra la mesa de contractació està baremant les pliques amb les ofertes econòmiques i tècniques presentades. Estimem que tot aquest treball conclourà després de l’estiu i al setembre ja podrem comptar amb una proposta d’adjudicació, amb la qual cosa les obres podrien començar a final d’any”.

Víctor Garcia ha detallat que “el termini de construcció del nou institut serà de 17 mesos i, quan acabe l’obra, serà un centre més gran que l’actual que comptarà amb 690 llocs escolars, uns 200 més que la matrícula d’aquest curs, i, per tant, donarà resposta a les necessitats educatives de futur del municipi”.

Per la seua part, Mai Castells ha destacat que “estem molt contentes perquè finalment s’ha atés la reivindicació de tota una comunitat educativa d’aproximadament 40 anys. Aquesta qüestió no és particular, ni concerneix únicament el poble de Canals. Cal tindre en compte que el nostre poble rep afluència estudiantil de municipis veïns”.

“Una vegada més, fem política basant-nos en el benestar de les persones, posant-nos en el seu lloc i atenent les seues demandes que, al cap i a la fi, també són les nostres, per descomptat. Per part nostra, també volem agrair a la Conselleria, i més especialment a Víctor Garcia, que ens ha ajudat a fer realitat aquest reclam públic i amb qui estem treballant de la mà perquè, com més prompte millor, el nostre poble compte amb una nova institució educativa digna i a l’altura de les circumstàncies acadèmiques de totes i tots els estudiants que formen part del centre”.

Un institut de nova planta

El nou IES Francesc Gil es construirà en la mateixa parcel·la de 7.374 m² de l’avinguda de les Moles que ocupa el centre actual. L’actuació que executarà la Conselleria consisteix en la demolició de totes les edificacions que hi ha i la construcció d’un centre de nova planta amb un perfil de 12 aules d’ESO, 6 aules de Batxillerat, 2 per a estudis de Formació Professional (4 aules amb els tallers corresponents), gimnàs, menjador per a 200 comensals en dos torns o autoservei i habitatge per al conserge.

El nou institut s’ha projectat com un edifici format per dos blocs paral·lels units per una porxada comuna. Aquesta disposició permetrà un aprofitament òptim de la resta de la parcel·la, i s’alliberarà la màxima superfície possible d’espai per a jocs.

En la part nord de la parcel·la se situarà el bloc principal, que, alhora, es divideix en dos: un bloc docent (de tres altures: planta baixa i dos pisos interconnectats amb ascensor) i un bloc de serveis i l’habitatge de conserge (d’una altura). Paral·lel a aquest es projecta el segon bloc, que allotja el gimnàs, amb la dotació de vestidors i lavabos, i el menjador amb la cuina adjunta.

Entre els dos blocs se situa una porxada que els uneix i permet el trànsit a cobert al gimnàs i al menjador. El porxo compleix, a més, la doble missió de donar entrada al centre i de servir d’espai de jocs resguardat en dies de pluja.

Els sistemes constructius emprats garanteixen el compliment dels estàndards d’estalvi energètic definits per la normativa vigent i, pel que fa a les instal·lacions, s’ha projectat una climatització mitjançant unitats de tractament d’aire (UTA) per a totes les dependències docents amb capacitat fred-calor i ventilació, que garanteixen una renovació correcta de l’aire en tot moment.

En aquesta mateixa línia s’ha dissenyat un sistema d’alta eficiència energètica per mitjà d’equips d’aerotèrmia per al subministrament d’aigua calenta sanitària en el gimnàs i la cafeteria.

En total, la superfície construïda serà de 5.889,03 m² i la superfície dels espais lliures a la disposició de l’alumnat, de 4.477,26 m², entre els quals s’inclouen zones de joc, enjardinament, dues pistes poliesportives, porxos i hort escolar.

Pujar