elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Museros acull l'exposició de la Diputació amb les escultures de l'artista local Adrià García Civera

Museros acull l'exposició de la Diputació amb les escultures de l'artista local Adrià García Civera
  • La mostra ‘Creant des del silenci’, organitzada pel servei de Patrimoni de la corporació provincial i l'Ajuntament, pot visitar-se fins al 31 d'octubre a la Casa de la Cultura de Museros

MÉS FOTOS
Museros acull l'exposició de la Diputació amb les escultures de l'artista local Adrià García Civera - (foto 2)

Tot aquell que vulga acostar-se al municipi de Museros al llarg del mes d'octubre tindrà l'oportunitat de conéixer de primera mà gran part de l'obra del prestigiós artista Adrià García Civera. La Casa de la Cultura de la localitat de L'Horta Nord acull fins al 31 d'octubre l'exposició ‘Creant des del silenci’, organitzada per la Diputació de València al costat de l'Ajuntament de Museros, en la qual es mostren les escultures i dibuixos de l'artista local, la carrera professional del qual ha estat estretament lligada a la corporació provincial.

El visitant a l'exposició es trobarà sobretot amb les obres que pertanyen al període de formació de l'escultor, durant el qual Adriá va entregar a la corporació provincial escultures i dibuixos en els quals ja s'aprecia la vàlua del seu treball. La mostra es completa amb quatre escultures propietat de l'Ajuntament pertanyents a la plenitud de la seua obra.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, va acompanyar a l'artista durant l'obertura de l'exposició, destacant “el vincle que ha tingut amb la corporació des que era xiquet, sent alumne de l'IVAF, posteriorment sent pensionat per la institució, i finalment sent professor de l'IVAF”.

Adrià García Civera, nascut a Museros en 1948, va ser un dels nombrosos artistes becats per la Diputació amb la finalitat de fomentar els seus estudis d'art en les principals escoles europees. Esta ajuda va ser clau en la seua formació, ja que li va permetre viatjar durant els anys 70 a ciutats com Valladolid, Madrid, Barcelona, París, Roma i Carrara, on va acabar de consolidar-se com a escultor, exposant les seues obres en diversos museus.

A la seua tornada a València, la seua carrera torna a vincular-se a la Diputació ja que comença a fer classe en el Institut Valencià d’Audiofonologia (IVAF), en el qual ja havia sigut alumne, com a professor de Dibuix i modelatge. Més tard arribarà a ser subdirector d'este centre referent en l'educació de persones amb dificultats auditives.

Tal és la unió d'Adrià García amb la institució provincial, que hui dia les personalitats que visiten la Diputació són obsequiades amb una reproducció de ‘La xiqueta lectora’, obra de l'artista muserenc.

L'exposició podrà visitar-se de dimarts a diumenge en horari de 18.30 a 20.30 hores (excepte els dies 8, 9 i 12 d'octubre).

Les beques de la Diputació

Les beques de la Diputació es creen en 1863 amb l'objectiu de fer costat a joves artistes valencians perquè ampliaren la seua formació en els centres més prestigiosos del moment, que es trobaven en ciutats com París o Roma. Estes ajudes van jugar un paper fonamental en la carrera d'importants artistes com va ser el cas d'Ignacio Pinazo, Joaquín Sorolla, José Benlliure, Francisco Domingo, Juan Genovés o Bernardo Ferrándiz.

Pujar