elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
ENTREVISTA

Mamen Peris: 'El nostre objectiu és ser una oposició que sume'

Mamen Peris: 'El nostre objectiu és ser una oposició que sume'
  • Elperiodic.com entrevista a la portaveu de Ciutadans en la Diputació de València

MÉS FOTOS
Mamen Peris: 'El nostre objectiu és ser una oposició que sume'  - (foto 2)

Portaveu del grup Ciutadans en la Diputació de València, Mamen Peris ha rellevat José Enrique Aguar després de la seua abrupta eixida del grup. Des de febrer en este càrrec, Peris complix dos anys en la institució provincial i amb un full de ruta que resumix en tres paraules: "treballar, treballar i treballar".

Xafar el carrer per a conéixer les necessitats dels municipis, obrir més la diputació i fer una oposició útil són algunes de les idees que ens ha traslladat en esta entrevista que ha concedit a elperiodic.com. Reconeix Peris que l'eixida d'Aguar ha tingut una repercussió negativa però, encara que Cs estiga sent portada amb temes conflictius, no té res a veure això amb la filosofia del grup, que està preparat per a governar en la Comunitat i afronta el futur amb alegria.

Després de quatre mesos com a portaveu, com valora el canvi?

És una etapa que afronte amb il·lusió perquè, encara que ja treballava per als municipis, ara el treball s'ha incrementat. He marcat les línies per a la labor en equip i una de les coses que he tingut clares des del principi és que volia comptar amb un equip tècnic en la diputació.

Ha afectat l'eixida de José Enrique Aguar del grup Cs?

Tot titular negatiu afecta encara que jo crec que va en contra d'ells. El problema ve quan aquells que diuen no creure en el projecte se'n van però a mitges. Se'n van del projecte però es queden amb el seu escó i el seu sou. No em pareix ni ètic ni moral i en el cas de les diputacions és encara més greu perquè no els tria la ciutadania sinó els regidors.

El pacte antitransfugismo és la solució?

Per descomptat. Sens dubte. Açò excedix de la competència de la Diputació i dels Corts però els diputats nacionals estan treballant en això i és bo no sols per a Cs sinó per a tots els partits.

Tornant a esta institució, Quina és la filosofia de Ciutadans en la diputació?

En un despatx pots caure en la temptació de teoritzar però si vas a un municipi, veus les obres en què s'ha invertit, les deficiències, et reunixes amb els colectivos... Quan xafes el carrer coneixes la realitat i és llavors quan pots fer iniciatives en esta casa sabent del que parles.

I quina és la realitat que està veient?

S'ha fet molta infraestructura costoses de mantindre. Sobretot en temes de neteja, carreteres que cal conservar o modificar perquè es convertixen en punts negres i de col·lapses. A més, en el tema de transparència estem treballant molt per a obrir les portes, que se sàpia en què ens gastem els diners. Des de Cs vaig proposar que es demanaren sempre tres pressupostos inclús en un contracte menor: d'esta manera s'és més transparent i, sobretot, s'estalvia més. Pose l'exemple del carro de la compra, sabem en quin supermercat està el producte més barat. Els polítics hem de fer el mateix i això està canviant.

Canviant respecte a l'anterior etapa del Partit Popular?

Jo no estava en l'etapa anterior però ens trobem plans teledirigits. Però els municipis són majors d'edat i no necessiten a 'mamá diputació' perquè els diga on han d'invertir. D'ací que ens hàgem trobat moltes infraestructures sense utilitat perquè sinó es feien no cobraven la subvenció. Això no és gestionar sosteniblement. A més estava el problema dels convenis singulars, algo molt discriminatori. Ací no hem de tindre color polític sinó repartir en equitat i als més xicotets perquè eixa és la funció que té la Diputació mentres es mantinga.

Creu que ara es va coneixent més la labor d'esta institució?

Jo crec que si i açò ha sigut perquè esta casa s'ha obert a la ciutadania. En Cs vam obrint la institució a veïns, associacions, colegios... De fet moltes vegades he fet la ruta d'ensenyar esta casa personalment i açò és fonamental perquè deixa de ser una institució en què només entren els polítics. Els diners són de la ciutadania i esta casa és la seua.

Quin és l'objectiu de Cs en la província durant els dos anys que queden?

L'objectiu clar és ser un polític que sumix i no una oposició rància que diga sempre que no. Si ja he fet una primera ronda per a conéixer tots els municipis de la província continuaré perquè crec que la fórmula que no falla mai és treballar treballar i treballar. Nosaltres vivim en ciutats grans amb arquitectes, aparelladors, topògrafs però hi ha pobles que no tenen ni això. És en estos temes en què hem de prioritzar, també a fer-nos més transparents i continuar treballant en els projectes que s'estan fent bé com a en esports, en polítiques d'igualtat...Y tot això amb una gestió responsable.

I quin és el projecte de ciutadans en la Comunitat Valenciana?

Estem ja preparats per a governar en totes les institucions. Ha acabat el temps de les majories absolutes i ciutadans és necessari perquè des de la pluralitat i la diferència d'opinions, focus i plantejaments s'enriquix a la ciutadania. Crec que estem fent un treball de formigueta el que passa que a vegades ix el negatiu. Però la sensació que tinc és que la gent s'il·lusiona. De fet ja hi ha uns dotze pobles que volen muntar agrupació de Cs i jo, com a responsable en la província de València, estic molt orgullosa de veure eixa iniciativa en eixos xicotets nuclis.

Pujar