elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'IES els Alfábegues de Bétera denuncia la massificació d'aules i la falta de personal

L'IES els Alfábegues de Bétera denuncia la massificació d'aules i la falta de personal
  MÉS FOTOS
  L'IES els Alfábegues de Bétera denuncia la massificació d'aules i la falta de personal - (foto 2)

  L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'IES els Alfábegues de Bétera ha denunciat la situació de massificació en la qual es troben els alumnes del centre, així com la preocupació que existeix en la comunitat educativa per saber en quines condicions estaran en el pròxim curs.

  “La situació és insostenible. L'IES no disposa d'aules, infraestructures ni instal·lacions suficients per a atendre a l'alumnat” assenyalen. A més denuncien que malgrat la falta d'espai han sigut coneixedors que “el curs que ve l'IES tindrà quatre grups més, però és que a l'any següent seran altres quatre més i així durant diversos cursos”. Un augment del barem que augmentarà encara més la situació de massificació.

  És per açò que des de l'AMPA han sol·licitat una reunió “urgent” amb el Conseller d'Educació, Vicent Marzà, amb l'objectiu de plantejar possibles solucions de cara a l'organització del curs 2019-2020 i pròxims cursos. 

  “Estarem esperant les possibles solucions, les ha d'aportar la Conselleria. Una vegada les tinguem, les valorarem amb vista a exigir de l'administració una educació pública de qualitat i en igualtat” apunten, i adverteixen que “si no la tenim d'ací a final d'any, aprofitarem els mesos preelectorals per a reivindicar el nostre”.

  A més d'aquesta massificació en les aules, l'AMPA del centre també reivindica la falta de personal disponible per a atendre als més d'1.100 alumnes inscrits: “A l'IES, li correspon 2 conserges al matí, i encara que està demanat des de l'estiu seguim igual un únic conserge per a 842 alumnes en el primer torn. En secretària, més del mateix, serien necessaris almenys 3 auxiliars, no obstant açò tot el volum de treball es ve fent amb solament 2 persones des de fa anys”.

  Pujar