elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Escola de Fortaleny obri l’espai ‘Aprenem Junts’ una iniciativa pionera en què famílies i docents es formen conjuntament

L’Escola de Fortaleny obri l’espai ‘Aprenem Junts’ una iniciativa pionera en què famílies i docents es formen conjuntament
  • Famílies i docents posen en comú i estudien conjuntament com afrontar desafiaments com ara addiccions, sexualitat, coeducació o disciplina i límits

  • El 4 d’Abril celebra una Jornada de Portes Obertes per a totes les famílies que vulguen conéixer com es treballa a aquest centre pioner de l’Escola Viva i Activa

MÉS FOTOS
L’Escola de Fortaleny obri l’espai ‘Aprenem Junts’ una iniciativa pionera en què famílies i docents es formen conjuntament - (foto 2)
L’Escola de Fortaleny obri l’espai ‘Aprenem Junts’ una iniciativa pionera en què famílies i docents es formen conjuntament - (foto 3)
L’Escola de Fortaleny obri l’espai ‘Aprenem Junts’ una iniciativa pionera en què famílies i docents es formen conjuntament - (foto 4)
L’Escola de Fortaleny obri l’espai ‘Aprenem Junts’ una iniciativa pionera en què famílies i docents es formen conjuntament - (foto 5)
L’Escola de Fortaleny obri l’espai ‘Aprenem Junts’ una iniciativa pionera en què famílies i docents es formen conjuntament - (foto 6)
L’Escola de Fortaleny obri l’espai ‘Aprenem Junts’ una iniciativa pionera en què famílies i docents es formen conjuntament - (foto 7)
L’Escola de Fortaleny obri l’espai ‘Aprenem Junts’ una iniciativa pionera en què famílies i docents es formen conjuntament - (foto 8)
L’Escola de Fortaleny obri l’espai ‘Aprenem Junts’ una iniciativa pionera en què famílies i docents es formen conjuntament - (foto 9)
L’Escola de Fortaleny obri l’espai ‘Aprenem Junts’ una iniciativa pionera en què famílies i docents es formen conjuntament - (foto 10)
L’Escola de Fortaleny obri l’espai ‘Aprenem Junts’ una iniciativa pionera en què famílies i docents es formen conjuntament - (foto 11)
L’Escola de Fortaleny obri l’espai ‘Aprenem Junts’ una iniciativa pionera en què famílies i docents es formen conjuntament - (foto 12)

El CEIP Sant Antoni Abat de Fortaleny torna a situar-se com escola pionera amb una iniciativa que es posa en marxa per primera vegada i que involucra a tota la comunitat educativa. Es tracta d’un espai de formació en què les famílies, els/les mestres, els/les educadores i monitors es formen tots plegats, sota la tutela de diferents experts en àrees tan importants i decisives com ara sexualitat, addiccions, límits i disciplina positiva, noves tecnologies, alimentació saludable, coeducació, etc. Les explicacions dels professionals es graven, per facilitar l’accés a qui no pot assistir.

Els tallers són teòrics i pràctics i consten d’una part presencial i altra telemàtica en què es resolen els dubtes que sorgeixen. Després de la posada en comú, al llarg d’un mes el professional proposa dinàmiques de treball per abordar les matèries tant a l’aula com a casa, amb ferramentes específiques per a cada àmbit però amb objectius comuns. Mitjançant aquesta metodologia es pretén que l’educació siga transversal, es a dir, que involucre a totes les persones de l’entorn de l’alumnat, amb la intenció de què es puga treballar de forma global i integral. Finalment són els/les propis/es alumnes els/les que, junt a les seues famílies, mestres i el personal no docent, comparteixen les conclusions al voltant de la posada en pràctica d’aquests tallers.

Aquesta novedosa iniciativa es suma a les que l’any passat es posaren en marxa amb molt bona acollida per part de tota la comunitat educativa, el Cine-Escola, la Fira del Llibre o les diferents activitats culturals i formatives com ara actuacions de dansa, teatre i música, contacontes, titelles, formació a famílies, mestres i alumnes, en temes com seguretat a les xarxes i l’entorn digital o primers auxilis, entre d’altres. I és que el col·legi de Fortaleny presumeix de ser un centre molt actiu, no debades és capdavanter en la implementació de metodologies educatives innovadores, procedents de l’Escola Viva i Activa amb pedagogies com ara Montessori, Reggio Emilia, Waldorf o Pikler.

Aquesta manera de treballar, sempre amb una mirada de respecte cap al/les infants, educant en la responsabilitat per sobre l’obediència, ha situat a aquest centre en el punt de mira de moltes famílies d’altres localitats com Cullera, Sueca, Favara, Riola, Corbera o Alzira que trien el CEIP de Fortaleny per dur els seus fills i filles tot i tindre que desplaçar-se varis quilòmetres diàriament. El que ha suposat duplicar en els últims anys el nombre d’alumnes que ha passat de 60 a 110, però tot i això continua mantenint ràtios d’alumnat que permeten una atenció individualitzada i personalitzada, que respecta els diferents ritmes d’aprenentatge de cada xiquet i xiqueta, així com el treball en xicotets grups.

Jornada de portes obertes i II Fira del Llibre

El proper dimarts 4 d’Abril aquest centre romandrà obert a totes les famílies de Fortaleny i de fora, que vulguen conéixer de primera mà com es treballa tant a Infantil com a Primària. Els horaris de visita seran pel matí de 9 a 14h i per la vesprada de 16 a 19h. A més a més per la vesprada l’AMPA celebrarà la Segona Edició de la Fira del Llibre amb berenar, exposició i venda de llibres de segona mà a preus populars. Els diners recaptats es destinaran a la millora del centre. Per la seua part els monitors organitzaran tallers de pintacares i globoflèxia per a totes les xiquetes i xiquets.

Per a més informació sobre la Jornada de Portes Obertes o la matrícula, podeu contactar amb el telèfon del centre 690245992 o 46036827@edu.gva.es

Per contactar amb l’AMPA: ampa.fortaleny@gmail.com ó https://t.me/ampa_fortaleny

Pujar