elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'augment de preus dels aliments incrementa les peticions en el projecte valencià “Toquen a la meua porta”

L'augment de preus dels aliments incrementa les peticions en el projecte valencià “Toquen a la meua porta”
  • Va ser creat per una parròquia valenciana i la delegació d'Immigrants de l'Arquebisbat i ara s'ha constituït en fundació per a ampliar el seu àmbit d'acció

L'augment actual de preus de la “cistella de la compra”, fonamentalment en aliments i productes bàsics, està incrementant la petició d'ajuda en el projecte “Toquen a la meua porta”, que va ser creat per la parròquia de San Miguel de Soternes de Mislata, al costat de la delegació diocesana d'Immigrants de l'Arquebisbat, davant les necessitats econòmiques a conseqüència de la pandèmia.

“Estem observant un augment de la peticions d'ajuda sobretot de persones que tenen treball però no poden arribar a cobrir les despeses d'alimentació”, assenyala el rector Olbier Hernández, que és delegat diocesà d'Immigrants en la diòcesi de València. “Fins ara vivien normalment però ara, fins i tot treballant, no arriben a assumir les despeses d'alimentació i estan mal alimentats perquè han de pagar el lloguer, els rebuts d'aigua i llum”.

Actualment, el repartiment d'aliments es realitza en la pròpia parròquia el quart divendres i dissabte de cada mes i aquesta ajuda beneficia a prop de 225 famílies.

Igualment, “seguim amb el repartiment de medicines perquè hi ha gent que, fins i tot tenint seguretat social, no pot pagar la part que li correspon del medicament. Nosaltres els facilitem els tractaments. A més, les persones més vulnerables no saben com demanar les ajudes socials, és un mecanisme molt complicat i no tenen ni coneixements ni mitjans per a fer-ho, per això els ajudem a sol·licitar les ajudes a les quals tenen dret”, assenyala.

Segons Olbier Hernández, "ara mateix tenim pocs recursos, l'ajuda que ens donen és molt bàsica pel que trobar aliments i articular el repartiment se'ns fa cada vegada més difícil”.

A més, la parròquia- que té una llarga història d'atenció a migrants i refugiats que va començar ja amb l'anterior rector, Jesús Cervera- ha estés les seues ajudes més enllà de l'àmbit parroquial, sobretot en qüestió d'aliments i en temes d'acompanyament i assessoria jurídica.

La fundació “Toquen a la meua porta”, integrada per cristians compromesos, amplia les seues ajudes

Per això, el projecte “Toca a la meua porta” acaba de constituir-se en fundació per a fer-se càrrec de l'ajuda i acompanyament de totes les persones que no són de la parròquia, amb el que amplia el seu àmbit d'acció.

La fundació no depén de la diòcesi sinó que és independent, i està integrada per cristians compromesos la motivació dels quals és posar en pràctica l'humanisme cristià a través de la caritat.

“És fonamental que l'Església, cada vegada més, s'òbriga a espais en la societat civil que porten els laics. No podem ser els sacerdots i religiosos els qui portem avant la labor social. El diàleg amb l'Administració i amb els grups socials han de portar-lo els laics. Cada vegada els nostres laics han de comprometre's més en la societat civil. I han de saber que el seu compromís amb l'Església i amb l'Evangeli no és només anar a missa els diumenges sinó transformar la realitat social en la qual viuen a través de moviments i associacions, que no tenen per què ser eclesials. Ells són la presència de l'Evangeli de Jesús allí on estiguen”, afirma Olbier.

La fundació l'han promoguda dos empresaris joves, un assessor fiscal, un director de banca jubilat, dues professores universitàries, una doctora en medicina, un psicòleg i un sacerdot.

Aquesta ONG té una àrea de cooperació internacional per a “no oblidar tampoc l'ajuda a altres països; una àrea d'infància, joventut i família; una altra de migrants i refugiats, amb una mirada clara a la interculturalitat i el diàleg interreligiós; i una àrea de dones. És una mirada àmplia als més vulnerables de la societat”, assenyala el delegat d'Immigrants.

Pujar