24 de setembre de 2020 24/9/20

L’Associació Trèvol rep 6.453€ de Bankia per al programa d’oci i temps lliure

L’Associació Trèvol rep 6.453€ de Bankia per al programa d’oci i temps lliure - (foto 1)
  • Es tracta d’un projecte adreçat a persones amb discapacitat severa amb la finalitat que es desenvolupen autònomament els caps de setmana

  • La xarxa solidària del banc ha donat suport a 197 projectes socials en 2015 per un import superior als 1,25 milions d’euros

  • Peris: «Agraïm que una entitat bancària de les dimensions de Bankia valore i reconega un treball social de les dimensions del Trèvol»

MÉS FOTOS
L’Associació Trèvol rep 6.453€ de Bankia per al programa d’oci i temps lliure - (foto 2)

L’Associació Trèvol ha rebut 6.453€ de Bankia per al programa d’oci i temps lliure per a persones amb discapacitat severa que té com a finalitat que aprenguen a desenvolupar-se d'una forma autònoma en règim de caps de setmana utilitzant els mateixos llocs d'oci que qualsevol persona de la seva edat sense cap tipus de discapacitat. L’ajuda s’inscriu en el marc del programa Xarxa Solidària del banc que en 2015 ha donat suport a 197 projectes socials per un import global superior a 1,25 milions d'euros que va afavorir a més de 43.900 persones a tot l'àmbit nacional. Per al conseller de Benestar Social de la Mancomunitat i regidor d’Ontinyent, Jaime Peris, «agraïm que una entitat bancària de les dimensions de Bankia valore i reconega un treball social de les dimensions del Trèvol». Per la seua banda Rafa Úbeda, president de l’Associació Trèvol, ha expressat la seua satisfacció perquè «la tasca de l’Associació Trèvol es veu reconeguda per la tasca social que desenvolupa Bankia en favor de les persones que més ho necessiten».

El programa d’oci i temps lliure, adreçat a persones amb discapacitat severa, és una ferramenta la finalitat de la qual és aconseguir la integració per dues vies: d’una banda, ensenyant-los les habilitats socials necessàries per a accedir a l'àmbit d'oci de la seva comarca; de l’altra, visibilitzar-les per tal que millore la reacció de la societat en general davant la seua presència en llocs totalment normalitzats. El projecte contribueix a formar un grup d'amics sòlids amb bones relacions interpersonals, un aspecte totalment positiu per a la persona amb discapacitat. Per a aconseguir-ho, es segueix una metodologia totalment participativa, responsable i activa per part de les persona amb discapacitat. Cada grup d'amics realitza una activitat cada cap de setmana, en elles les persones amb discapacitat desenvolupen la seua autonomia en el temps d'oci, la seua capacitat d'elecció, d'autoorganització i augmenta el seu nivell pel que fa a habilitats socials que són les que possibilitaran la seua plenaintegració social.

Associació Trèvol

L'AssociacióTrèvol és una entitat sense ànim de lucre els objectius de la qual són donar suport a la transició cap a la condició d'adults, amb tot el dret i en igualtat de condicions i tracte en espais normalitzats; afavorir la integració sociolaboral de les persones amb discapacitats severes; impulsar programes d'oci totalment normalitzats; consolidar programes d'autonomia i habilitats socials amb la col·laboració familiar, que propicie l'increment del grau d'adaptabilitat integradora del col·lectiu atés; i promoure campanyes de sensibilització social.

Xarxa Solidària

Bankia orienta la seva acció social cap a projectes locals i propers als seus centres de treball. Les oficines trien a principis d'any donar a suport a un projecte social proper assoleixen els objectius de negoci en el conjunt de l'exercici. És el cas de l'oficina de Bankia d'Ontinyent. Els seus empleats van triar, de manera conjunta, donar suport al projecte de l'AssociacióTrèvol i van obtenir una dotació econòmica de 6.453 euros gràcies al compliment dels seus objectius de negoci. D'esta manera, l'entitat dóna suport a les associacions, fundacions i ONG que desenvolupen programes d'acció social en aquestes zones i que generen un impacte local perceptible pels seus clients i empleats.

Pujar