29 de setembre de 2020 29/9/20

L’Alcúdia de Crespins comença el 1r “Frebrer, Mes Medioambiental”

L’Alcúdia de Crespins comença el 1r “Frebrer, Mes Medioambiental” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L’Alcúdia de Crespins comença el 1r “Frebrer, Mes Medioambiental” - (foto 2)

  El mes mediambiental començaraÌ€ o cialment el dia 3 amb l’entrega de premis entre l’alumnat de l’institut d’Ensenyament Secundari El Campet-l’Alcúdia de Crespins. Els premis són als millors cartells amb temaÌ€tica mediambiental que quedaran exposats en la Sala Generalitat de la població ns al dia 8 de febrer. A més començaraÌ€ a pintar-se un gran gra ti amb temaÌ€tica mediambiental. Per altre costat el dissabte dia 4 estem tots convidats a passar un bonic dia plantant diverses varietats de plantes i arbres autoÌ€ctons a La Plana. El dia 8 els alumnes de primer de l’ESO tenen un Cicle de l’Aigua; i un itinerari escolar, per a l’alumnat de La SeÌ€nia, que eixiraÌ€ des de la Plaça Generalitat acompanyats per pares i membres de la Policia Local, ja que caminant s’arriba a l’escola.

  El divendres 10 de febrer els alumnes de FPB de l’Institut d’Ensenyament Secundari El Campet-l’Alcúdia de Crespins tenen organitzat una jornada de plantació de plantes als jardins del poble. A més després hi hauraÌ€ 2 xarrades; la primera d’elles sobre reciclatge i residus per als alumnes de 3r i 4t de l’ESO. I a la vesprada a les 19:00h en la Sala Generalitat, Artemi CerdaÌ€, professor de la Universitat de ValeÌ€ncia, donaraÌ€ una xarrada, “Els incendis, queÌ€ podem fer després?” on podran assistir tot el que vulga.

  El dissabte 11 de febrer és un dia assenyalat, en esta jornada s’ha reservat a la neteja del Naixement del Riu del Sants, on després de les intenses pluges torna a brollar aigua. Per la seua part, el dimarts dia 14 tindrem la visita del Secretari AutonoÌ€mic de Medi Ambient, on li traslladarem la necessitat de protegir este paratge natural.

  L’endemaÌ€, el dimecres es donaraÌ€ una xarrada sobre la taxa de residus a les ames de casa del poble. A més, el divendres d’eixa setmana per als alumnes de CEIP La Sénia hi ha organitzat un Contacontes amb temaÌ€tica mediambiental.

  Ja la setmana següent també oferirem una xarrada en l’Escola d’Adults sobre la taxa de residus. I nalitzant els actes de Febrer Mes Mediambiental, el dia 24 hi hauraÌ€ un cineforum i el 25 una caminada on pot assistir tot el que vulga i portar al seu animal de companyia. En de nitiva un mes replet d’activitats i esdeveniments per a fer d’este febrer el mes més mediambiental.

  Segons Jordi Caparrós Regidor d’Urbanisme i Medi Ambient: “És un mes on hi hauraÌ€ moltes activitats i de tot tipus, esperem que moltes d’elles siguen multitudinaÌ€ries ja que són de gran importaÌ€ncia i rellevaÌ€ncia per a totes i tots. Activitats previstes per a tota la població i qualsevol edat, des dels més menuts ns al nostres majors. És el primer any que s’organitza una seÌ€rie d’activitats entorn al tema de la sostenibilitat i el medi ambient. Des de la regidoria tenim ganes de treballar i així conscienciar a la població. A més convidem des de l’ajuntament a tota la població i als pobles veïns a participar d’este “Febrer, Mes Mediambiental” i fem també una crida perqueÌ€ no siga només un mes, sinó una forma diaÌ€ria de fer durant tot l’any”.

   

   

   

  Pujar