elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alcalde de Sueca, sobre el temporal: "La situació està sent caòtica"

L'alcalde de Sueca, sobre el temporal: "La situació està sent caòtica"
  • Els ciutadans de la localitat estan “patint unes pluges torrencials de major envergadura que en qualsevol altre municipi”, pel que s'han tallat camins, tancat instal·lacions esportives i anul·lades les classes escolars de hui

L'actualitat de Sueca està marcada de manera directa per la incidència del temporal de fortes pluges i vents que es troba en el territori valencià des d'ahir.

Hui, amb l'anunci oficial de passar a l'Alerta Roja per la situació meteorològica, el primer edil de Sueca, Dimas Vázquez, ha admés que es tracta d'un moment “caòtic”.

El temporal ha afectat tant el nucli urbà del municipi com a les platges. Les fortes pluges i ratxes de vent han provocat inundacions i desperfectes, supervisats pel propi alcalde i pel seu regidor de Seguretat Ciutadana durant tota la nit.

Vázquez afirma que han intentat gestionar els recursos que tenien disponibles perquè les pluges torrencials afectaren de la menor manera possible a la ciutadania.

Tant ha afectat el temporal que l'Ajuntament de Sueca anunciava el tancament de totes les instal·lacions esportives i de la suspensió de les classes escolars de hui, a més del tancament al trànsit de diversos camins.

L'alcalde fa balanç i explica que “en tan sols 16 mesos de legislatura hem hagut de patir diverses situacions límits com una DANA, una borrasca Gloria de conseqüències inimaginables, una pandèmia mundial i, ara, aquesta terrible tempestat, que podria qualificar-se com fora del normal per la intensitat amb què s'ha produït”.

Les dues estacions de les quals disposa Sueca han oferit xifres qualificades pels propis representants del municipi com a “espectaculars”: 372 litres, en la de la Muntanyeta dels Sants; 189 litres, en el nucli urbà de Sueca; 245 litres, al Perelló; i 306 litres al Mareny de Barraquetes; les xifres més altes registrades en tot el territori espanyol. Cal destacar que no s'han hagut de lamentar danys personals, però els bombers han hagut de realitzar alguna actuació per a solucionar les conseqüències de l'aiguat.

Des de l'Ajuntament afirmen que estan, des del minut un del temporal, treballant per a intentar tornar a la normalitat al més prompte possible.

Sueca confirma que confeccionaran uns informes homologats pel 112 per a posar-los a la disposició de la ciutadania de manera gratuïta per a poder presentar a les companyies asseguradores si s'han patit danys.

A Sueca, s'ha realitzat des del mes de setembre un manteniment dels embornals. I, igual que ha ocorregut en altres poblacions que també s'han vist inundades, els embornals de Sueca tampoc han pogut assumir la gran quantitat d'aigua que ha caigut en poques hores.

L'alcalde afirma que “a Sueca hem patit unes pluges torrencials de major envergadura que en qualsevol altre municipi; a tot això, afegim que la mar tampoc acceptava l'aigua que arribava i, per tant, és més fàcil que es quede estancada”.

El municipi treballa conjuntament amb el Centre de Coordinació d'Emergències i estan confeccionant un full de ruta en la qual s'especificarà les necessitats que té la localitat.

 

Camins tallats

Des del consistori estan en contacte continu amb tots els sectors afectats per aquestes pluges.

Sueca ha considerat necessari tallar algunes camins i carreteres que van cap a la costa; també en el nucli urbà s'han vist carrers afectats per trobar-se en les zones més profundes, i en les quals s'està actuant per a restablir la normalitat.

En aquests moments, continuen tallats al trànsit alguns camins i carreteres, com la nacional Natzaret-Oliva, des de l'eixida de Bega de Mar fins al Mareny; la carretera que connecta Sueca amb Mareny Blau; la que uneix la Creu amb la Muntanyeta dels Sants; algunes més secundàries de la zona dels Cendroses i cap a la mar.

També algunes zones puntuals de la costa, romanen encara amb alguns centímetres d'aigua.

En el nucli urbà de Sueca, s'han vist afectades alguns carrers de les zones més profundes (Foresos, Patilots, Centre de Salut), en les quals estan treballant a fons els serveis acovardint aigua.

En el polígon industrial, algunes naus també han resultat danyades per l'aigua.

MÉS FOTOS
L'alcalde de Sueca, sobre el temporal: "La situació està sent caòtica" - (foto 2)
L'alcalde de Sueca, sobre el temporal: "La situació està sent caòtica" - (foto 3)
L'alcalde de Sueca, sobre el temporal: "La situació està sent caòtica" - (foto 4)
L'alcalde de Sueca, sobre el temporal: "La situació està sent caòtica" - (foto 5)
L'alcalde de Sueca, sobre el temporal: "La situació està sent caòtica" - (foto 6)
L'alcalde de Sueca, sobre el temporal: "La situació està sent caòtica" - (foto 7)
L'alcalde de Sueca, sobre el temporal: "La situació està sent caòtica" - (foto 8)
Pujar