elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Agrupació Sanitària Interdepartamental València-Sud avança en la seua integració

L’Agrupació Sanitària Interdepartamental València-Sud avança en la seua integració
  • Els equips directius dels departaments de salut València La Fe i Arnau de Vilanova han mantingut una reunió de treball

  • La trobada ha servit per a avançar en el projecte de coordinació i integració entre els departaments amb la finalitat d’oferir la millor atenció sanitària

MÉS FOTOS
L’Agrupació Sanitària Interdepartamental València-Sud avança en la seua integració - (foto 2)

L’equip directiu de l’Agrupació Sanitària Interdepartamental (ASI) València-Sud, conformat pels departaments de Salut València La Fe i Arnau de Vilanova, ha mantingut una reunió de treball per a determinar les línies d’actuació en la integració dels dos departaments.

La trobada ha servit per a posar en comú el treball de cada un dels centres implicats, exposar els punts forts que oferix cada departament i avançar en el projecte de coordinació i integració entre els departaments amb la finalitat d’oferir la millor atenció sanitària.

Segons va quedar establit en el Decret llei 2/2024, de 21 de febrer, de mesures extraordinàries dirigides a garantir l’assistència sanitària integral i en condicions d’equitat en el Sistema Valencià de Salut, l’ASI es constituïx com una entitat organitzativa en la qual queden integrats els centres hospitalaris i d’atenció primària dels departaments de salut.

José Luis Poveda, gerent del Departament de Salut València La Fe, ha subratllat que l’objectiu primordial és establir mecanismes de coordinació per a “garantir l’accés equitatiu i pròxim a la cartera de servicis que oferix el sistema valencià de salut i, en definitiva, millorar la qualitat de l’atenció als pacients”.

Així mateix, Poveda ha destacat, a més, alguns dels avantatges que suposa la integració interdepartamental, com són “l’ampliació de recursos tecnològics, l’oferta docent i les possibilitats de creixement en investigació científica”.

Per la seua part, la gerent del Departament de Salut Arnau de Vilanova-Llíria, Ana Albert, ha recalcat que treballar conjuntament “serà molt beneficiós tant per als professionals, com per als pacients, per la mobilitat i les sinergies en els circuits assistencials”.

Entre altres qüestions, en la reunió s’ha acordat establir grups de treball específics per a analitzar els diferents servicis i identificar possibles sinergies perquè el funcionament de l’agrupació siga eficient.

D’altra banda, segons el decret, s’establiran un consell clínic-assistencial i un consell social, els dos amb funcions consultives i de participació.

És important ressaltar que, segons el que s’establix, els departaments de salut mantindran la seua estructura existent, unitats de direcció i gestió, així com els servicis que conformen la seua cartera actual.

Pujar