elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de València visibilitza el seu rebuig a la violència masclista i implica a tota la societat

La Diputació de València visibilitza el seu rebuig a la violència masclista i implica a tota la societat
  • L'àrea d'Igualtat de la corporació provincial, amb motiu del 25 de novembre, llança una campanya que posa l'accent principalment a treballar en la prevenció des de l'àmbit educatiu i formatiu

MÉS FOTOS
La Diputació de València visibilitza el seu rebuig a la violència masclista i implica a tota la societat - (foto 2)

La Diputació de València, amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona, ha enviat este divendres un missatge institucional contra la violència masclista amb la lectura d'un manifest en la seu de la corporació provincial. En l’acte han participat la diputada d'Igualtat, Eli García, la vicepresidenta Maria Josep Amigó, les diputades provincials Pilar Sarrión i Dolors Gimeno i el diputat Modesto Martínez.

La lectura del document s'emmarca en la campanya impulsada des de l'àrea d'Igualtat de la corporació provincial, que inclou la reproducció del vídeo-documental ‘Patriarcado, el organismo nocivo’, impulsat per la delegació d'Igualtat i que, tal com ha explicat la diputada Eli García, “durant estos dies s'està projectant en nombrosos Instituts d'Educació Secundària dels municipis adherits a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere”.

En este sentit, la responsable d'Igualtat ha apuntat que l'audiovisual té una finalitat “fonamentalment pedagògica i didàctica, ja que treballar en la prevenció en l'àmbit educatiu és fonamental per a eliminar estereotips i rols diferents per a xics i xiques”.

‘Patriarcado, el organismo nocivo’ està estructurat entorn de reflexions de quatre dones sobre les seues pròpies històries. Així mateix, participen especialistes i joves estudiants els relats dels quals fan una crida a un canvi emocional i cognitiu de la societat.

La diputada García també ha fet referència a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, la qual suma ja 144 ajuntaments: “A través de la convocatòria d'ajudes, els consistoris poden realitzar campanyes de sensibilització i projectes sobre formació especialitzada en prevenció i detecció de la violència de gènere, sobre la coeducació i sobre altres formes de violència com la prostitució o la tracta amb finalitats d'explotació sexual”.

Manifest

Després de la projecció d'una part del documental, ha tingut lloc la lectura del manifest aprovat en l'última sessió del ple de la corporació provincial. El document recull un acord perquè la Diputació de València impulse la formació especialitzada des de tots els àmbits: educatiu, sanitari, judicial i policial, i de tots els agents implicats per a garantir una resposta professional i integral a les víctimes.

El document determina també el compromís de la Diputació a fomentar i afavorir la formació necessària per a elaborar els pressupostos municipals amb perspectiva de gènere i feminista, la formació en prevenció sobre violència de gènere així com accions dels àmbits educatiu, cultural, festiu, laboral, d'incentivació de l'associacionisme de les dones, sanitari i d'assistència social.

A més, recull l'acord per a sol·licitar al Govern d'Espanya que les dones que fugen de les guerres, que han sigut abusades, prostituïdes o explotades siguen tractades com a refugiades de guerra i tinguen accés a tots els drets, i que es reformen les lleis perquè estiguen reflectides totes les formes de violència contra les dones.

Pujar