30 de setembre de 2020 30/9/20

L'actor Nacho Vidal, un dels detinguts per la mort d'un home a Enguera durant un ritual

Facebook
Facebook
  • L'actor de cinema per a adults ha sigut detingut al costat d'altres dues persones acusat d'homicidi imprudent

L'actor de cinema per a adults Nacho Vidal ha sigut detingut en el marc de l'operació IURTA per la seua presumpta implicació en un homicidi imprudent ocorregut al juliol de 2019 en la localitat valenciana d'Enguera.

Segons detallen fonts judicials, l'actor hauria participat fa un any en un ritual basat en la inhalació de vapors de verí de gripau on una persona hauria mort.

L'Equip de Policia Judicial de Xàtiva va iniciar aquesta operació després de la defunció de la persona durant la celebració d'un ritual místic. Per aquests fets s'han detingut a tres persones, dos homes – entre ells l'actor - i un dona d'edats compreses entre els 37 i 50 anys i de nacionalitat espanyola.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció 2 de Xàtiva va rebre als tres detinguts divendres passat i va decretar per a ells la llibertat provisional. Els tres han quedat investigats en una causa oberta per un delicte d'homicidi per imprudència.

Una pràctica habitual

La Guàrdia Civil també ha pogut demostrar que es tractava d'una activitat habitual amb finalitats terapèutics o medicinals que en si mateixa suposava un seriós risc per a la salut pública.

Aquesta pràctica quedava emmascarada davant el que semblava un ritual ancestral aparentment inofensiu, que captava persones fortament sugestionadas, sota l'especial estat de vulnerabilitat o necessitat de sanar determinades malalties o addiccions, emprant mètodes alternatius.

Pujar