elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La jutgessa rebutja el confinament de Benigànim

La jutgessa rebutja el confinament de Benigànim
  • La Generalitat treballa en una nova resolució del decret

 

El Jutjat contenciós administratiu número 3 de València no ha ratificat el decret pel qual la Generalitat Valenciana ordenava el confinament de la localitat de Benigàmin on el nombre de positius s'ha disparat en les últimes setmanes, segons confirmen fonts de TSJCV

L'anul·lació del confinament posa en escac la decisió del Consell, des d'on es troben treballant en aquests moments en una nova ordre que s'adapte a les exigències de la jutgessa. Aquesta haurà de donar el vistiplau al decret perquè es tracta d'una decisió que afecta drets fonamentals.

Segons es recull en l'acte, la Fiscalia ha informat desfavorablement la mesura sanitària perquè els informes aportats per a la seua ratificació se circumscriuen a l'increment de contagis detectats en les últimes setmanes en aquesta població, però no consten dades d'ingressos hospitalaris i de mortalitat.

El jutjat coincideix que la mesura no resulta proporcional ni necessària. "No supera el judici de proporcionalitat, quan el sacrifici de drets fonamentals primaris i l'increment de la deterioració econòmica ja produïda durant l'etapa més greu de la pandèmia no es justifica per la gravetat de la situació actual, que no està acreditada".

Així mateix, tampoc "supera el judici de necessitat", ja que es poden obtindre "idèntics resultats mitjançant l'aïllament de les persones i dependències ja identificades".

En aquesta línia, la resolució recorda que el confinament de Benigànim inclou mesures "fins i tot més oneroses per a la població" que les disposades pel RD463/20 de declaració de l'Estat d'Alarma com el tancament dels llocs de culte.

Entre les mesures que contempla aquest confinament, destaquen les següents:

La circulació per carretera i vials que transcórreguen o travessen el territori de Benigànim estarà permesa, sempre que tinguen origen i destinació fora d'aquest.

Se suspén així mateix l'activitat educativa i formativa presencial en tots els centres i nivells, incloses les escoles infantils.

A més, durant els pròxims 14 dies, s'acorda el tancament de centres socials, casinos, clubs i establiments d'anàloga naturalesa; centres de dia per a persones majors i altres col·lectius de caràcter social; bars, restaurants i altres establiments d'oci del municipi, llevat que en els mateixos es preste el servei de menjars per a portar o a domicili; gimnasos i centres esportius de tota mena, així com parcs i jardins.

Les mesures excepcionals contemplen també la supressió d'espectacles esportius amb públic; les noces, batejos, comunions o qualsevol altre esdeveniment social amb persones convidades; l'assistència a llocs de culte excepte si manquen de públic o es tracta de funerals.

En aquest últim cas, les vetles tenen una limitació de 15 persones si són a l'aire lliure, i de 10 en espais tancats, es tracte o no de persones convivents. La participació en la comitiva per a l'enterrament o cremació es restringeix a un màxim de 15 persones, entre familiars i afins a més de, en el seu cas, el ministre de culte.

Pujar