21 de setembre de 2020 21/9/20

Joan Fuster i José Vicente Aleixandre obrin la nova etapa de Papers de Premsa

Joan Fuster i José Vicente Aleixandre obrin la nova etapa de Papers de Premsa - (foto 1)
  • El Magnànim presenta a la Fira del Llibre els dos primers títols de la col·lecció d'articles periodístics dirigida per Emili Piera

MÉS FOTOS
Joan Fuster i José Vicente Aleixandre obrin la nova etapa de Papers de Premsa - (foto 2)
Joan Fuster i José Vicente Aleixandre obrin la nova etapa de Papers de Premsa - (foto 3)

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació, depenent de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, acaba de publicar dos llibres que recullen l'obra periodística d'autors destacats i de gran interés: Notes d'un desficiós, de Joan Fuster, i La inteligencia a sus pies, de José Vicente Aleixandre. Els dos formen part de les nombroses novetats que el Magnànim ha dut a la Fira del Llibre i es presentaran conjuntament l'1 de maig al Museu de Ciències Naturals del Jardí de Vivers. En l'acte, que tindrà lloc a les 11:00 hores, participaran, junt a Piera, Nel·lo Pellisser, autor del pròleg del llibre de Fuster, i Paco Lloret, periodista esportiu que va compartir moltes hores de redacció a Canal 9 amb José Vicente Aleixandre.

Fuster setmanal

Notes d'un desficiós recupera al Fuster més satíric i divertit que cada setmana contemplava, des de les pàgines de Qué y Dónde, l'actualitat de l'efervescent València de la transició democràtica i dels inicis de la recuperació de l'autogovern, en concret entre 1979 i 1984. Amb un pròleg de Nel·lo Pellisser, edició i notes de Francesc Pérez Moragón i Nel·lo Pellisser, i epíleg d'Emili Piera, el volum del Magnànim recull més de 200 articles de la temàtica més variada, en els quals Fuster tracta, amb una llibertat d'opinió i d'expressió que fins a eixa època no s'havia pogut permetre, i a través d'anècdotes i personatges, els canvis no sols polítics, sinó també en costums, relacions socials, pautes de conducta, diversions, formes de viure la sexualitat, hàbits gastronòmics, mitjans de comunicació o gustos musicals.

Cròniques d'un devot seguidor del València CF

Cap d'esports de Levante-EMV durant molts anys i primer responsable de la redacció esportiva de Canal 9, José Vicente Aleixandre (1950-2015) demostrà sobradament al llarg de tota la seua carrera l'amor pel seu ofici de periodista i pels colors del València CF. Emili Piera, company i amic, ha realitzat una àmplia selecció d'articles publicats pel periodista del Palmar a Jornada, Levante-EMV (en diverses èpoques) i la Cartelera Turia. A través de l'estil precís i intel·ligent d'Aleixandre seguim no solament la trajectòria d'èxits i fracassos del València CF al llarg de diverses dècades, sinó també l'evolució de l'esport valencià i de la nostra societat al llarg de tot el període.

La Finestra de la Diputació de València

La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
Pujar