5 de desembre de 2020 5/12/20

La Generalitat instal·larà desfibril·ladors en les principals estacions de Metrovalencia i el TRAM d'Alacant

La Generalitat instal·larà desfibril·ladors en les principals estacions de Metrovalencia i el TRAM d'Alacant - (foto 1)
  • S'instal·laran en dependències amb una mitjana diària de 2.000 o més viatgers, a més d'en tallers i aules de formació

La Generalitat instal·larà desfibril·ladors semiautomàtics en les principals estacions de les xarxes de transport ferroviari de Metrovalencia i TRAM d'Alacant. Amb aquest objectiu, *Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ja ha iniciat el procés de licitació d'aquests equips, 56 per a València i 8 per a Alacant, per un import de 289.935,36 euros que es destinaran a l'arrendament, instal·lació i manteniment d'aquests dispositius, durant tres anys com a mínim i un màxim de cinc gràcies a pròrrogues.

A més de les estacions, aquests desfibril·ladors semiautomàtics s'instal·laran en dependències pròpies d'FGV com els tallers de València, Machado, Tarongers i El Campello a Alacant, així com en aules de formació. FGV s'adapta, d'aquesta forma, al decret 159/2017 del Consell, que regula la instal·lació i ús dels desfibril·ladors fora de l'àmbit sanitari en la Comunitat Valenciana. La legislació estableix com a obligatòria l'existència d'aquests dispositius en les estacions de metro i tramvia amb una afluència mitjana diària igual o superior a les 2.000 persones.

D'aquesta manera, 47 estacions de Metrovalencia comptaran amb aquests equips. Les de Xàtiva, Colón i Ángel Guimerà, a l'ésser les de major afluència d'usuaris, disposaran de dos desfibril·ladors, igual que els tallers de València Sud, Machado i Tarongers. Per part seua, les aules de formació de l'antiga estació de Palmaret, tindrà un aparell.

En el TRAM d'Alacant les estacions d'Estels, Mercat, MARQ-Castillo, El Campello i Benidorm també comptaran amb un d'aquests dispositius. A més, els tallers del Campello disposarà de dos desfibril·ladors. L'empresa adjudicatària del concurs convocat per FGV haurà d'assumir les tasques de manteniment dels equips desfibril·ladors, reposar-los en menys de 48 hores en cas d'avaria o acte vandàlic i impartir cursos de formació als seus empleats per al seu maneig, així com senyalitzar les instal·lacions com a espais cardioprotegidos.

Quant a la ubicació dels dispositius, s'instal·laran dins de cabines estanques metàl·liques dotades de sistemes d'alarma. En el cas de les estacions subterrànies, es col·locaran en zones visibles, a una altura de 1,50 metres i seran accessibles. FGV ha optat per instal·lar desfibril·ladors semiautomàtics, recomanats per la Societat Estatal de Reanimació Cardiopulmonar, ja que compten amb una locució pregrabada que li indica al reanimador que es retire abans de conducta a la descàrrega.

Pujar