16 de gener de 2021 16/1/21

La Font de la Figuera accepta el repte de 'La Reconquesta del Vidre' en les seues festes de Moros, Cristians i Contrabandistes

La Font de la Figuera accepta el repte de 'La Reconquesta del Vidre' en les seues festes de Moros, Cristians i Contrabandistes - (foto 1)
  • La població, que va quedar quarta l'any passat en el rànquing de localitats més recicladores, pretén escalar posicions, animant a les seues veïnes, veïns i visitants a que reciclen la màxima quantitat de vidre

Amb més de 16.000 envasos de vidre reciclats durant les festes de Moros, Cristians i Contrabandistes de 2018, La Font de la Figuera ja va demostrar el seu compromís amb el reciclatge de vidre en les anteriors festes de Moros, Cristians i Contrabandistes, quedant quarta en el rànquing 'Dolçaines' (municipis de fins a 950 festers) i reciclant cada fester/a una mitjana de 10,6 kg envasos de vidre.

I aquesta edició, aspira a escalar posicions. A escasses hores de l'inici de les festes de Moros, Cristians i Contrabandistes (de el 5 a el 8 de desembre), la població vol destacar per la seua conscienciació amb el medi ambient.

La 'Reconquesta del Vidre' és una iniciativa amb què Ecovidrio premia l'esforç realitzat per aconseguir unes festes més sostenibles i respectuoses mediambientalment.

En paraules de l'alcalde, Vicent Muñoz, i de la regidora de Gestió Responsable del Territori, Carmen Asensi, "som conscients que la Font de la Figuera té altes expectatives de superar aquest repte de nou. Felicitem i animem a totes les festeres i festers per la seua implicació en la mateixa".

A més, els dies 6, 7, 8 i 9 de desembre, educadors ambientals informaran a festers i ciutadans sobre el procés del reciclatge de vidre. Conjuntament col·laborarà amb les comparses per facilitar-los el reciclatge de vidre.

Respecte a la taxa de contenerització, la Font de la Figuera se situa amb una mitjana de 113 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 18 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats al municipi.

Tota la informació de la campanya es troba disponible a www.lareconquistadelvidrio.es

Pujar