elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un espectacle pirotècnic sense precedents il·luminarà el cel de quinze pobles valencians

Arxiu
Arxiu
  • Aquest dissabte a la nit tindrà lloc l'espectacle ‘Torna la Llum’ com a acte simbòlic al no poder celebrar-se festes aquest estiu i com a suport al sector pirotècnic durament colpejat per la crisi

MÉS FOTOS
Un espectacle pirotècnic sense precedents il·luminarà el cel de quinze pobles valencians - (foto 2)
Un espectacle pirotècnic sense precedents il·luminarà el cel de quinze pobles valencians - (foto 3)
Un espectacle pirotècnic sense precedents il·luminarà el cel de quinze pobles valencians - (foto 4)

El cel de la costa valenciana s'il·luminarà aquest dissabte a la nit en espectacle únic que connectarà a quinze localitats de la província a través d'un macroespectacle pirotècnic. Quinze focs artificials simultanis i de deu minuts cadascun que tindran lloc a les 23.59 hores d'aquest dissabte, 18 de juliol.

Per primera vegada des que va esclatar la pandèmia, la llum de la pirotècnica tornarà a Alboraia, Puçol, El Puig, la Pobla de Farnals, Pinedo, Oliva, Daimús, Gandia, Miramar, Xeraco, Tavernes de la Valldigna, Piles, Canet, el Port de Sagunt, i Cullera. No hi ha precedents d'un espectacle d'aquestes característiques perquè pretén -de manera simbòlica- “retornar la llum” que el coronavirus ha obligat a apagar, impedint que se celebren festes.

Quinze castells, 10 minuts i més de 7.000 quilos de material pirotècnic en aquesta iniciativa, ‘Torna la Llum’, organitzat per Piroval i subvencionat per la Diputació de València amb una ajuda de 300.000 euros amb la qual la institució pretén contribuir a la reactivació del sector després de la crisi de la COVID-19, tal com ha explicat el seu president, Toni Gaspar, en la presentació de l'esdeveniment al qual han acudit alcaldessa i representants de les localitats participants. “Això que ens ha tocat viure ha deixat a molts sectors damnificats i un d'ells és el de la festa, un sector ací essencial perquè genera una important economia, mou a moltes famílies i és potència mundial. No és un sector més”, ha detallat Gaspar.

Perquè el sector de la pirotècnia està absolutament parat, tal com reconeix la presidenta de Piroval, María José Lora, qui ha agraït el suport de la Diputació en aquest projecte que mostrarà la creativitat i el talent dels pirotècnics valencians, “que s'han quedat sense poder disparar els muntatges previstos en desenes de festes i esdeveniments suspesos a causa de la crisi sanitària”.

Des de Piroval reconeixen que estan molt tocats i que la cita del dissabte, malgrat ser única, no els salvarà: “Necessitem treballar, el sector ha de reactivar-se”.

L'acte del dissabte garantirà les mesures de seguretat ja que s'han coordinat els protocols amb cada ajuntament i un equip de 80 tècnics de Piroval s'encarregarà de garantir les mesures de seguretat de cada emplaçament i controlar la simultaneïtat del tret global en les 15 localitzacions costaneres de la província: “Es pot veure des dels balcons, les platges i sense aglomeracions. La costa valenciana s'il·luminarà el dissabte per a celebrar la vida i recordar als qui ja no estan”, ha conclòs Toni Gaspar.

Pujar