elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Educació estudia obrir una nova Escola Oficial d'Idiomes a Bétera

Educació estudia obrir una nova Escola Oficial d'Idiomes a Bétera
  • Tècnics de la conselleria avaluen les noves instal·lacions oferides per l'ajuntament que podran albergar 10 aules per impartir estudis en torns de matí i vesprada

MÉS FOTOS
Educació estudia obrir una nova Escola Oficial d'Idiomes a Bétera - (foto 2)

El Director Territorial d'Educació, Santiago Estañán, ha visitat dilluns l'edifici municipal de l'avinguda de l'Oest de Bétera per vore la possibilitat que es convertista en la seu d'una nova Escola Oficial d'Idiomes (EOI). L'Ajuntament de Bétera li ha oferit els aproximadament 750 metres quadrats de superfície que no tenen cap ús definit i que es troben en una planta baixa i dues altures, dins del complex educatiu que a dia de hui només ocupa l'Escoleta Infantil Municipal "Xiquets".

La idea és que el consistori adeque l'edifici a les necessitats de l'Escola Oficial d'Idiomes. Per això, els departaments municipals d'Urbanisme i d'Educació han traslladat al tècnic de la conselleria i al propi Estañán en què consistirien les obres, que tenen un cost aproximat de 300.000 euros. La reforma seria finançada amb les arques municipals, mentre que la conselleria s'encarregaria d'equipar les aules de l'Escola Oficial d'Idiomes i d'aportar el personal docent. Després l'ajuntament faria la cessió de l'EOI a la Generalitat.

El regidor d'Educació, Fernando Cantarino (PSPV-PSOE) s'ha mostrat optimista. "L'Escola Oficial d'Idiomes de Bétera donaria oxígen a centres saturats on no poden estudiar centenars de persones", com ara les EOI de València, Llíria o Quart de Poblet. A l'edifici proposat per a l'EOI de Bétera tenen cabuda 10 aules, despatxos per als departaments de llengües (italià, francés, anglés i alemany), una biblioteca, la secretaria del centre i un arxiu. S'impartirien classes de matí i de vesprada amb un equip docent format per 22-23 professors. "Ara correspon a la conselleria estudiar la viabilitat tècnica. En sis mesos podríem tindre acabat el projecte i si anem ràpid podria estar tot enllestit per a començar en el curs 2017/2018" ha explicat Cantarino. Bétera compta en el present curs amb un aulari de l'EOI de Llíria.

Pujar