1 d’octubre de 2020 1/10/20

Dispositiu especial per a la VI Volta Ciclista a la Província de València

Dispositiu especial per a la VI Volta Ciclista a la Província de València - (foto 1)

  Aquest matí han comparegut en roda de premsa Àngels Pérez, regidora de Seguretat Ciutadana, Trànsit i Mobilitat, i Marc Cuesta, cap de la Policia Local, per a presentar el dispositiu de seguretat que es durà a terme demà a la nostra ciutat amb motiu del final d'etapa de la Volta Ciclista a la Província de València.

  La regidora ha explicat que es tracta de la sisena edició d'aquesta volta, en la que es disputen quatre etapes. La primera ix des de València i aplega a Gandia. La meta estarà a l'avinguda del Raval i tot el dispositiu de suport per als corredors, així com l'entrega de trofeus, es trobarà a la plaça del Prado. Aquesta Volta Ciclista està patrocinada per la Diputació de València amb la col·laboració de la Penya Ciclista de Beniopa. Des de l'Ajuntament de Gandia volen agrair tot el suport que presten les dues entitats, així com a la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana.

  “Per a Gandia és una satisfacció que s'incloga la ciutat com a meta final de la seua primera etapa, ja que és una forma més de demostrar les apostes per la Gandia i també de demostrar el suport que es fa als esports des del consistori”. En aquesta volta participen sis equips estrangers, provinents de Portugal, França, Holanda, Japó, Sud Àfrica i també de Rússia. Des del departament de Seguretat Ciutadana s'ha organitzat un dispositiu de seguretat per tal de minimitzar totes les molèsties que es puguen generar al veïnat.

  Per la seua part, Marc Cuesta ha explicat que el dispositiu que s'ha consensuat està composat pel cos Nacional de Policia, per Protecció Civil i per la Guàrdia Civil, a més de la pròpia Policia Local de la nostra ciutat. De cara a la ciutadania, els demana un poc de paciència, ja que l'avinguda del Raval es tancarà al matí, a partir de les 09.00 hores, ja que cal muntar la zona de meta. Per altra banda, es deixarà obert fins a les 16.00 hores el pas transversal des del Passeig fins al carrer Pellers per a poder aplegar a l'altra banda de la ciutat. En el que es refereix a l'estacionament es demana la col·laboració ciutadana, ja que no es permetrà l'estacionament als carrers Cavanilles, Bairén i del Legionari Bernabeu, que és la zona per on es deixaran els vehicles dels equips que participen.

  Hi haurà dues passades per la nostra ciutat, la primera farà tota l'avinguda del Raval i continuarà per Lector Romero fins a l'avinguda de la Vall d'Albaida i després entraran novament a la nostra ciutat des d'Almoines i de nou per l'avinguda del Raval fins aplegar a la meta.

  El servei públic de transport també es veurà afectat, ja que no podrà fer el seu recorregut habitual pel carrer Vallier, sinó que caldrà fer un desviament pel Passeig fins a la República Argentina i baixar per Benicanena per a continuar el seu trajecte.

  Volta Ciclista a Espanya

  Per altra banda, el cap de la Policia Local també ha volgut avançar una mica d'informació sobre la Volta Ciclista a Espanya, tot i que el dispositiu final es presentarà la setmana que ve. La Volta aplegarà a Gandia el pròxim 8 de setembre i és per això que a partir del dia 7 a les 14.00 hores es començarà la retirada de vehicles al carrer Clot de la Mota, a la Rosa dels Vents (a ambdós costats), al carrer Alcoi i també al pàrquing Bacarrà. Els carrers transversals també es veuran afectats, ja que han d'estar nets per seguretat. Com en aquestes zones sol haver-hi molt de vehicle, obliga a començar un dia abans la retirada per poder anar amb temps. El dia 8 sí que es tancarà el trànsit per al carrer Clot de la Mota per a poder preparar l'aplegada a la meta. Fins a les 15.00 hores el trànsit es mantindrà obert sense variacions a la ciutat de Gandia, el qual permetrà que la gent puga fer vida normal durant tot el matí i els pares tinguen la certesa de poder dur i recollir als seus fills de l'escola.

  Pujar