elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de València dona suport a la labor del Centre d'acollida San Francisco de Asís de Palma de Gandia

La Diputació de València dona suport a la labor del Centre d'acollida San Francisco de Asís de Palma de Gandia
  • Imma González ha visitat les instal·lacions del centre, que atén de manera integral a 44 persones vulnerables en risc d'exclusió social

MÉS FOTOS
La Diputació de València dona suport a la labor del Centre d'acollida San Francisco de Asís de Palma de Gandia - (foto 2)

La diputada de Benestar i Inclusió Social, Imma González, ha visitat el Centre d'acollida San Francisco de Asís de Palma de Gandia per conéixer de primera mà el treball que realitza, centrat en l'atenció integral de persones vulnerables i en risc d'exclusió social.

Així, acompanyada pel responsable del centre, José Vicente Ruiz, la diputada provincial ha recorregut les instal·lacions, que tenen capacitat per a 44 persones i que compten amb residència pròpia, menjador i gimnàs, entre altres estades. En la seua visita, ha volgut destacar el treball que realitza el centre, “complint una labor molt important duent a terme una acció solidària centrada en atendre persones en situació d'emergència social en un entorn d'afecte”. En este sentit, ha ressaltat la necessitat de “continuar fomentant la labor d'institucions que vetlen pel benestar dels més vulnerables; per això, la Diputació de València col·laborarà amb este projecte d'atenció a persones sense recursos”.

Centre d'acollida San Francisco de Asís

La corporació provincial porta anys impulsant la labor del Centre d'acollida San Francisco de Asís amb aportacions econòmiques. Situat en el terme municipal de Palma de Gandia i regentat per la Tercera Orde Regular dels Franciscans, es va posar en marxa fa 25 anys.

Els germans franciscans José Vicente Ruiz i Guillermo Huguet, una infermera, un psicòleg i treballador social, quatre auxiliars de neteja i 82 voluntaris atenen els 44 usuaris del centre, la gran majoria d'ells de la comarca de la Safor, que acudixen al centre derivats pels servicis socials d'ajuntaments de municipis de tota la Comunitat Valenciana i també dels departaments de treball social dels centres de salut i hospitals. Es tracta de persones que es troben en risc d'exclusió social, algunes d'elles amb malalties cròniques, persones amb addiccions i sense família que habiten en el centre com a mitjana, un mínim de cinc anys. En alguns casos, l'estada dels usuaris majors de 65 anys és el pas previ a l'entrada en residències de majors.

Pujar