elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació i la Universitat de València s'unixen per a fomentar l'emprenedoria en zones despoblades

La Diputació i la Universitat de València s'unixen per a fomentar l'emprenedoria en zones despoblades
  • A través d’Emprén Rural, estudiants universitaris podran accedir a beques i pràctiques en empreses presentant iniciatives emprenedores i idees de negoci

  • Des de Divalterra es col·laborarà per a promoure el programa entre les Agències de Desenvolupament Local dels municipis

La Universitat de València (UV) i la Diputació de València han posat en marxa la iniciativa Emprén Rural, un programa intensiu de formació en emprenedoria rural per a estudiants universitaris amb beques i pràctiques en empreses, ajuntaments i mancomunitats de la província en municipis de menys de 3.000 habitants.

Este programa està dirigit a estudiants matriculats en estudis oficials de grau, màster o doctorat de la UV durant el curs acadèmic 2020/21, i seleccionarà les millors iniciatives emprenedores i idees de negoci aplicables a l'àmbit rural. Els projectes presentats hauran d'estar alineats amb els objectius i metes de desenvolupament sostenible (ODS 2030).

A través d’Emprén Rural, les persones que presenten les millors iniciatives podran accedir a un programa intensiu de formació en emprenedoria rural i realitzar pràctiques municipis en risc de despoblació per a enriquir d'esta manera els seus projectes d'empresa.

Tal com establixen les bases reguladores d'este programa, les pràctiques estaran remunerades amb 1.000 euros mensuals i tindran una duració d'entre un i tres mesos, a jornada completa, entre octubre i desembre de 2020.

Difusió a través de les ADL

Des de Divalterra, a través del seu servei de Desenvolupament Local, es dona difusió a Emprén Rural entre totes les Agències de Desenvolupament Local (ADL) integrades en la seua iniciativa Xarxa ADL, a través de les 163 entitats locals adherides, entre ajuntaments i mancomunitats.

En este sentit, l'empresa de la Diputació de València oferix als ADL una sèrie d'eines de gestió per a registrar i fer un seguiment dels assessoraments efectuats a empreses, emprenedors i associacions.

Així mateix, també es poden confeccionar plans de viabilitat economicofinancera, gestionar ofertes i demandes d'ocupació o accedir a dades estadístiques socioeconòmiques a escala local, a través del portal www.divaladl.es i la seua intranet de gestió.

D'esta manera, es fomenta el treball en xarxa de les Agències de Desenvolupament Local, mantenint-les informades mitjançant butlletins sobre ajudes, subvencions, jornades i estudis relacionats amb el desenvolupament local, així com a través d'accions presencials de formació específica.

Pujar