elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació destina 144.000 euros per a donar treball a majors de 55 anys en la Plana d'Utiel-Requena

La Diputació destina 144.000 euros per a donar treball a majors de 55 anys en la Plana d'Utiel-Requena
  MÉS FOTOS
  La Diputació destina 144.000 euros per a donar treball a majors de 55 anys en la Plana d'Utiel-Requena - (foto 2)
  La Diputació destina 144.000 euros per a donar treball a majors de 55 anys en la Plana d'Utiel-Requena - (foto 3)

  La diputada d'Assessorament Municipal i Assistència Tècnica, Conxa Garcia, s'ha reunit amb alcaldes i regidors de la Plana d'Utiel-Requena per a donar-los a conéixer els detalls del Pla d'Ocupació 2017-18 i presentar-los les novetats de l'àrea d'Assessorament Municipal de cara a l'any entrant.

  Entre les novetats destaca el pla d'ocupació que ha presentat la corporació per a 2017-18, un programa bianual amb una dotació de 7,3 milions d'euros, que facilitarà la creació del voltant d'1.000 llocs de treball i que té com a objectiu "ajudar als demandants d'ocupació majors de 55 anys a recuperar les seues expectatives de jubilació".

  Un pla que en el cas de la Plana d'Utiel-Requena distribuirà entre els 9 municipis que integren la comarca un total de 144.000 euros, atenent un criteri objectiu com és el nombre d'aturats que té cada municipi, sent Requena, amb 588, la població amb major quantitat d'aturats d'avançada edat, que comptarà amb una subvenció de 25.430 euros enguany i un altre tant a principis de 2018.

  Li segueixen Utiel, amb 262 aturats i una subvenció per part de la corporació provincial de 13.550 euros, i Sinarques, amb 37 aturats i 5.350 euros. Ambdues ajudes es duplicaran el pròxim any, ja que l'aportació de la Diputació es farà efectiva en dues convocatòries, una de quasi 72.000 euros a la fi d'enguany i una altra de la mateixa quantia en el primer trimestre de 2018.

  En la trobada amb la diputada van estar presents l'alcalde d'Utiel, Fernando Benlliure, l'alcalde de Chera, Alejandro Porter, l'alcalde de Villargordo de Cabriel, Francisco Nuévalos, l'alcaldessa de Sinarcas, Mª José Clemente, l'alcalde de Venta del Moro, Luís Francisco López Yeves, l'alcalde de Camporrobles, Gabriel Mata i l'alcaldessa de Fuenterrobles, Mª Estefanía Berlanga.

  Autonomia dels ajuntaments

  L'estimació de l'àrea que dirigeix Conxa Garcia és que amb aquest pla la Diputació facilitarà la creació d'un miler de llocs de treball per a majors de 55 anys en els municipis valencians, en funció de la durada i la categoria professional dels llocs de treball que habiliten els ajuntaments.

  En paraules del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, aquesta evolució cap al col·lectiu de majors de 55 anys es deu a "la necessitat d'ajudar a aquestes persones en clar perill de caure en l'efecte descoratjament, i que a més compten amb càrregues familiars que dificulten la seua mobilitat laboral".

  L'autonomia municipal torna a ser l'eix de la gestió de la Diputació, que situa com a beneficiaris d'aquest pla als ajuntaments de la província, que podran recórrer a borses pròpies o al Servef per a cobrir aquests llocs de treball, la durada dels quals i categoria definiran ells mateixos, dins dels mínims fixats per la corporació en les bases del pla, com són contractes d'un mínim de tres mesos, 30 hores setmanals i cobrar el salari mínim interprofessional.

  Novetats en l'àrea d'Assistència Tècnica

  A més del Pla d'Ocupació, la diputada ha aprofitat per a comentar-los als regidors i alcaldes presents en la reunió la modificació en l'ordenança reguladora del preu públic de la prestació de serveis d'assistència tècnica. Açò suposa un increment dels recursos destinats als municipis de la Plana d'Utiel-Requena perquè aquests puguen desenvolupar els seus projectes i plans urbanístics, així com inventaris de béns i altres treballs que requereixen una assistència tècnica de la qual no sempre disposen.

  Per la seua banda, la diputada d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia, ha destacat en la reunió que "per a la Diputació és una prioritat ajudar als municipis més xicotets, que van a ser els grans beneficiats per aquesta reducció de les taxes".

  Pujar