elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació assessora en matèria de clàusula sòl mitjançant el seu conveni amb els col·legis d'advocats

La Diputació assessora en matèria de clàusula sòl mitjançant el seu conveni amb els col·legis d'advocats
  MÉS FOTOS
  La Diputació assessora en matèria de clàusula sòl mitjançant el seu conveni amb els col·legis d'advocats - (foto 2)
  La Diputació assessora en matèria de clàusula sòl mitjançant el seu conveni amb els col·legis d'advocats - (foto 3)
  La Diputació assessora en matèria de clàusula sòl mitjançant el seu conveni amb els col·legis d'advocats - (foto 4)
  La Diputació assessora en matèria de clàusula sòl mitjançant el seu conveni amb els col·legis d'advocats - (foto 5)

  La Diputació de València ha renovat el conveni que manté amb els Col·legis d'Advocats de València, Sueca i Alzira per a la prestació de serveis en matèria de mediació familiar, assessorament jurídic i intermediació sobre préstecs i arrendaments, així com en clàusules sòl, una assistència que en paraules del president Jorge Rodríguez "pot ser útil tant en la relació amb els bancs com a evitar arribar a contenciosos quan es tracta de mediació familiar".

  Es tracta d'un conveni en funcionament des de 2013, que permet als veïns dels municipis participants la possibilitat de rebre recolzament en qüestions relacionades amb temes hipotecaris i situacions de conflicte o discrepàncies en l'àmbit familiar. Advocats dels col·legis formats en aquests àmbits ofereixen els seus coneixements jurídics, les seues habilitats mediadores i de negociació per a facilitar solucions útils i viables que ajuden a la ciutadania a superar de forma positiva aquestes problemàtiques.

  A aquestes situacions difícils, que encara persisteixen, s'han unit noves qüestions relacionades amb la sol·licitud de constitució de despeses d'hipoteca, clàusules sòl i altres matèries, que també poden estar subjectes al seu estudi i valoració en el marc de l'assistència i assessorament que ofereix el conveni. "El balanç és molt satisfactori. Hem assentat les bases i ara cal seguir endavant", ha afirmat la diputada d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia.

  En un acte en la seu de la Diputació de València, representants dels tres col·legis han signat la renovació del conveni, que suposa que "qualsevol ciutadà de qualsevol municipi de la província tinga els mateixos serveis que els altres", segons el degà del Col·legi d'Advocats de València, Rafael Bonmatí. Per la seua banda, Antonio Llacer, degà del Col·legi d'Advocats d'Alzira, ha assegurat que "és profitós que aquests convenis es mantinguen en vigència i que els ciutadans se senten propers a la Diputació", al que Josep Eduard Ramón, tresorer del Col·legi d'Advocats de Sueca, ha afegit que s'espera que "el servei de mediació vaja a més".

  2.366 assistències al llarg de 2016

   

  Els Col·legis d'Advocats de València, Sueca i Alzira van realitzar un total de 2.366 assistències al llarg de 2016. El de València és el que més assistències va realitzar, amb un total de 2.050. Per la seua banda, el d'Alzira va dur a terme 253 i el de Sueca 63. "És un servei que cada vegada va a més. Tenim clar que la situació dels veïns d'aquestes localitats presenten problemes als quals hem de donar-los cobertura", ha assenyalat la diputada Conxa Garcia.

  A través d'aquest conveni, es tracta de donar resposta a la dramàtica situació de les persones que no poden atendre les obligacions contretes amb els bancs, així com prestar assistència en qüestions familiars. Els municipis que estan adherits a aquests convenis són Carlet, Catarroja, Gandia, Llíria, Massamagrell, Moncada, Ontinyent, Paterna, Picassent, Quart de Poblet, Requena, Sagunt, Torrent, Xàtiva, Alzira i Sueca.

  Pujar