24 de novembre de 2020 24/11/20

La Diputació acosta el finançament europeu a una empresa que tracta de reduir residus químics en cultius

La Diputació acosta el finançament europeu a una empresa que tracta de reduir residus químics en cultius - (foto 1)

  La Diputació de València, mantenint la seua línia de treball de suport als emprenedors, ha jugat un paper "imprescindible" en l'obtenció dels 50.000 euros de finançament de l'Instrument Pime, sol·licitats per l'empresa valenciana Idai Nature per desenvolupar el seu projecte innovador 'LSB Protection'.

  Gràcies a aquesta subvenció del programa Marc Europeu de finançament I+D Horizon 2020, destinat a xicotetes i mitjanes empreses, la pime valenciana podrà dur a terme una nova línia de treball centrada en reduir la producció de residus químics en cultius i aliments. El diputat provincial de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha volgut felicitar a l'equip "pel gran projecte que estan desenvolupant, centrat en valors tan imprescindibles com la sostenibilitat i l'ecologia i que ofereix solucions assequibles als nostres agricultors".

  Per la seua banda, Nofuentes ha assegurat que "des de la Diputació de València tenim el ferm compromís de continuar donant el suport necessari als nostres emprenedors i a tot el teixit empresarial valencià", un objectiu que passa per "acostar aquestes ajudes europees que permeten que iniciatives tan innovadores i necessàries puguen desenvolupar-se".

  Protegir els cultius de les plagues

   

  'LSB Protection' es tracta d'una iniciativa l' objectiu principal de la qual és augmentar la protecció dels cultius orgànics contra la plaga de l'oídi, reduint els residus químics en cultius i aliments. La seua innovació radica en una reformulació del sofre com una molècula orgànica, obtenint sofre líquid biodisponible que assegura la conservació de les plantes. Així mateix, aquest producte proporciona un ampli control de l'activitat de l'oídi, mentre que dota a les plantes de mecanismes de defensa, convertint-ho en substitut d'altres productes convencionals que produeixen una major quantitat de residus químics.

  Pujar