elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Didín Puig presenta a Benimodo el seu darrer llibre, “Les festes de Pasqua”

Didín Puig presenta a Benimodo el seu darrer llibre, “Les festes de Pasqua”

    La Casa de la Cultura de Benimodo acollirà el dia 21 de desembre a partir de les 19 hores la presentació del nou llibre de Didín Puig, titulat “Els festes de Pasqua”. Organitzat per l'ajuntament, en l'acte participaran l'alcalde, Paco Teruel; l'il·lustrador Gabi Alonso; l'escriptor Jesús Huguet; i l'editor, Francesc Ferrer; a més de l'autora. El llibre ha sigut publicat per Denes Editorial i forma part del catàleg infantil, dins de la col·lecció “Contes de tots”. La sinopsi de llibre parla de quan l’estació de l’hivern s’acaba i arriben els dies lluminosos de la primavera. Massa tancats a casa, al poble. Els dies curts i les nits eternes arriben al final i tot anima a eixir al carrer, al camp. És el primer contacte amb la natura en el moment precís en què tot el camp comença a vestir-se de verd. “Les festes de Pasqua” és una obra que apropa amb estima, enyor, tendresa i desig la cultura popular. Una de les festivitats més característiques, així com un recull de receptes tradicionals, jocs populars i costumaris que són part definitòria d’un poble.

    Didín Puig és veïna de Benimodo, la Ribera Alta. Va estudiar a l’escola Lo Rat Penat, on va rebre lliçons del mestres de l’època com Carles Salvador, Enric Valor, Francesc Ferrer Pastor, Enric Matalí, Martí Domínguez i Manuel Sanchis Guarner. Després va estudiar periodisme a París, on va viure el maig del 68, els conflictes sindicals i va organitzar concerts de cantautors al teatre Olympia. Professionalment, va donar classes de valencià al col·legi dels Jesuïtes, treballà a la discogràfica Edigsa, al grup de danses Alimara, al centre territorial de TVE en Aitana i com a guionista de programes a Canal 9. Té el guardó Miquelet d’Honor, el Tio Canya del Bloc de Progrés Jaume I de l’Alcúdia i el II Premi d’Ajuda a la Igualtat Ascensión Chirivella Marín. Fa uns mesos va rebre la màxima distinció cultural de la Generalitat Valenciana.

    Gabriel Alonso va nàixer el 1969 i és un pintor figuratiu que va per lliure. El seu estil que barreja el llenguatge del còmic amb el de la pintura clàssica, el que l’acosta cada vegada més a la il·lustració de llibres: Començà amb les “Auques” concebudes pel seu mestre Francesc Aledón i les il·lustracions de “El Tesoro de los templarios” de Marisa Fernández Calabuig, “El viatge de Battuta” de Francesc Baixauli Mena, “Su árbol de sangre” de Rose Steel i “El secreto de Chichén Itzá” de Marisa Fernández Calabuig. És doctor en Belles Arts (1997), com a pintor ha rebut nombrosos premis i distincions com El Premi de la Real acadèmia de Sant Carles de València (2002), El Salón de Otoño del Ateneo Mercantil (València, 2005).

     

    Pujar