28 de novembre de 2020 28/11/20

Descobrix les platges de València amb la bandera de Qualitat Turística

Descobrix les platges de València amb la bandera de Qualitat Turística - (foto 1)
  • El Patronat Provincial de Turisme de València i Cámara de Valencia han entregat este divendres les banderes 'Q' de Qualitat Turística a 19 platges de 14 municipis valencians

MÉS FOTOS
Descobrix les platges de València amb la bandera de Qualitat Turística - (foto 2)
Descobrix les platges de València amb la bandera de Qualitat Turística - (foto 3)

19 platges de la província de València tenen des de hui el distintiu 'Q' de qualitat turística. Es tracta de la bandera que atorga la Diputació de València a través del Patronat Provincial de Turisme junt amb la Cámara de València, com a Delegació Territorial de l'ICTE (Institut per a la Qualitat Turística Espanyola). Unes banderes que reconeixen la qualitat, neteja, accessibilitat i servicis de les costes valencianes.

En total han sigut 14 els municipis guardonats amb este distintiu. A València la platja del Saler, la del Cabanyal, la Malva-rosa i el poble de Pinedo han obtingut la 'Q' de qualitat; a Sagunt, la platja Almardà i Port de Sagunt; en Cullera, Sant Antoni i d’Aigua Morta; a Tavernes de la Valldigna, Tavernes i la Goleta.

També a la Platja Nord de Gandia, la platja Racó de Mar a Canet d'En Berenguer, la platja de Puçol, la platja del Puig de Santa Maria, la platja Nord de Pobla de Farnals, la platja del Perelló en Sueca, la platja de Xeraco, la de Miramar, la de Piles i la de Bellreguard ondeja des de hui esta bandera de qualitat turística.

Es tracta del "reconeixement a l'esforç dels ajuntaments d'estes localitats per mantindre la qualitat de les seues platges durant tot l'any", ha explicat la vicepresidenta de la Diputació, María Josep Amigó. En l'acte han estat presents la vicepresidenta del Patronat i diputada de Turisme, Pilar Moncho; el president de la Cámara de Comerç, José Vicente Morata; el director general de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) , Fernando Fraile, així com representants dels ajuntaments guardonats.

Uns ajuntaments que rebran una subvenció de 6.000 euros des del Patronat de Turisme, tal com ha explicat Pilar Moncho, qui ha expressat la seua voluntat que en pròximes edicions també es reconega la qualitat turística de les localitats d'interior, "ja siga pels seus recursos mediambientals o d'aigua com a parcs naturals o platges continentales", ha concretat la vicepresidenta del Patronat.

Per a la consecució d'estes banderes es tenen en compte diferents criteris de qualitat com la presència de socorristas, l'atenció sanitària o la duració d'estos servicis durant el major temps possible. En esta edició s'ha entregat una bandera més que l'any passat.

Pujar