21 de setembre de 2020 21/9/20

Es desactiva l'alerta roja i torna el bon temps a la Comunitat

Es desactiva l'alerta roja i torna el bon temps a la Comunitat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Es desactiva l'alerta roja i torna el bon temps a la Comunitat - (foto 2)
  Es desactiva l'alerta roja i torna el bon temps a la Comunitat - (foto 3)

  L'alerta roja per fortes pluges a València i Alacant s'ha donat per finalitzada aquest dilluns. El temporal es marxa després de deixar carreteres tallades, milers d'alumnes sense classes, rescats i causar també el desbordament del riu Xúquer al seu pas per Cullera. Afortunadament, l'aigua desbordada no va arribar a cap habitatge.

  Les pluges han deixat en sis dies fins a 644,4 litres per metre quadrat en la localitat valenciana de Barx. Es tracta del registre màxim acumulat, en la comarca de la Safor, i en aquesta localitat solament ahir es van alcançar els 165,4 litres per metre quadrat.

  Entre les incidències més destacades, es van arrancar les teulades de diverses cases i el cable elèctric en la zona de Tavernes de la Valldigna, on també va caure un arbre de grans dimensions. A més, aquest dilluns es van tancar els col·legis en 88 municipis, deixant a més de 100.000 alumnes sense classes.

  Es va tancar també el port de Gandia per ones de quasi tres metres, la Universitat de València va suspendre les classes en el campus d'Ontinyent i la Universitat Politècnica de València va fer el mateix en el seu campus de Gandia.

  Des d'emergències es van arreplegar més de 900 trucades al 112 des de primera hora del diumenge, sent 750 d'elles per problemes relacionats amb les pluges.

  Per a aquest dimarts s'espera un canvi de temps que ja estem notant des de primeres hores del matí: la pluja ens deixa i el cel estarà poc nuvolós. A més, les temperatures màxima pujaran, especialment a Castelló i el litoral de València, on ascendiran entre 4 i 6 graus, segons l'Agència Estatal de Meteorologia. El vent bufarà de component oest fluix.

  El dimecres tampoc s'esperen pluges ni canvis meteorològics a destacar, encara que per al dijous les precipitacions poden tornar a partir de primeres hores de la vesprada.

  Pujar