25 de setembre de 2020 25/9/20

Cs demana que la Diputació inste al Govern a declarar zona catastròfica els municipis valencians afectats per la DANA

  • Gil: "Cal dotar als Ajuntaments de personal qualificat perquè s'agiliten les ajudes i no es perda temps a recuperar la normalitat"

Ciutadans (Cs) en la Diputació de València ha presentat una moció per a "que la Diputació inste al Consell de Ministres a declarar zona catastròfica els municipis afectats per la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA)", ha explicat la portaveu Rocío Gil. "Més enllà d'aquesta declaració, que suposaria una via econòmica important per a la recuperació, és necessari que es dote als Ajuntaments de personal qualificat perquè s'agiliten les ajudes i es recupere la normalitat al més prompte possible", ha destaque Gil, qui també ha recalcat que "s'ha d'ajudar el sector agroalimentari perquè no es perden llocs de treball així com recuperar tots els negocis afectats".

Finalment, la portaveu de Cs ha defensat "la necessitat de la coordinació entre les administracions". "En això hem d'anar tots a l'una si volem ajudar els veïns i evitar que l'economia es ressenta", ha conclòs.

Pujar