elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Defrauda 290.000 euros per oferir serveis de descàrrega il·legal de literatura per Internet des de València

Defrauda 290.000 euros per oferir serveis de descàrrega il·legal de literatura per Internet des de València
  • La Fiscalia demana quatre anys i tres mesos de presó per a l'acusat de delicte contra la propietat intel·lectual i un any i sis mesos per a la seua parella sentimental per còmplice

L'Audiència Provincial de València jutjarà demà dijous 1 de juliol a un home acusat de pujar a Internet material bibliogràfica protegit sense permís ni autorització dels seus titulars.

La Fiscalia manté que oferia a través de diverses pàgines web títols d'obres literàries que qualsevol usuari podia descarregar de manera gratuïta. A més, era titular d'un domini del qual s'emportava comissió per les vendes que generava.

En total, va pujar o va posar a la disposició de tercers de manera il·legal en la xarxa més de 40.000 obres literàries protegides pels drets de propietat intel·lectual. El Fiscal calcula que va generar un perjudici econòmic de més de 290.000 euros en el Centre Espanyol de Drets Reprogràfics, entitat que gestiona els drets de la propietat intel·lectual.

El Ministeri Fiscal sol·licita per a l'encausat una pena de presó de quatre anys i tres mesos per un delicte contra la propietat intel·lectual.

L'acusació pública considera a més a la parella sentimental de l'acusat còmplice dels fets, per la qual cosa li demana un any i sis mesos de presó per a ella pel mateix delicte.

Pujar