elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

400 corredors protagonitzen el 9 d'Octubre a Vilamarxant

400 corredors protagonitzen el 9 d'Octubre a Vilamarxant
  MÉS FOTOS
  400 corredors protagonitzen el 9 d'Octubre a Vilamarxant - (foto 2)
  400 corredors protagonitzen el 9 d'Octubre a Vilamarxant - (foto 3)
  400 corredors protagonitzen el 9 d'Octubre a Vilamarxant - (foto 4)
  400 corredors protagonitzen el 9 d'Octubre a Vilamarxant - (foto 5)
  400 corredors protagonitzen el 9 d'Octubre a Vilamarxant - (foto 6)
  400 corredors protagonitzen el 9 d'Octubre a Vilamarxant - (foto 7)
  400 corredors protagonitzen el 9 d'Octubre a Vilamarxant - (foto 8)

  Com cada 9 d'Octubre, els carrers de Vilamarxant van convertir-se ahir en l'escenari de la tradicional Volta a Peu que, any rere any, plena de vida, esport i tradició el nostre poble amb corredors i corredores locals i d'altres municipis.

  Ahir van ser vora 400 els atletes de totes les edats que van decidir passar este assenyalat dia a Vilamarxant i que van participar en la XXVIII Volta a Peu, organitzada per l'Associació Cultural 9 d'Octubre i per l'Ajuntament de Vilamarxant, amb la col·laboració del Club d'Atletisme Vilamarxant (CAV).

  A les 9.00 hores començava la prova reina, que incloïa les categories màster, veterà, sènior i júnior promesa, amb 150 participants que van recórrer 10 quilòmetres del nostre terme. Entre d'ells van estar l'alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos, i el regidor d'Esports i Medi Ambient, Manolo Bernad. La prova va comptar amb una extensa presència de corredors i corredores locals, molts d'ells i d'elles pertanyents al Club d'Atletisme Vilamarxant, el que també va quedar reflectit en les classificacions de cada categoria.

  El primer corredor en completar els 10.000 metres va ser Javier Ortiz, del Club d'Atletisme Correliana (00:35:18); en segon lloc va arribar el vilamarxanter Xisco Soriano, del CAV (00:36:05); el tercer va ser Juanjo López, del Redolat Team (00:36:34); i en quart lloc va quedar el també vilamarxanter Julio Zarzo, del CAV (00:36:42)

  En categoria femenina, la primera classificada va ser María José López, del 5 Dedos Valencia (00:42:44), seguida de la vilamarxantera Carolina Faulí, del CAV (00:43:55); i el tercer lloc va ser per a Laura Cambronero, de Els Caragolets València (00:45:02). Destacada va ser també la posició de la corredora de Vilamarxant María Arastey, del CAV, que va quedar sisena (00:46:53).

  Les classificacions completes van ser les següents:

  MÀSTER MASCULÍ:
  1. Juan Bonillo (S.D. Correcaminos)
  2. Roberto Pérez (Saltamontes)
  3. Santiago Todo (Independent)

  VETERÀ C FEMENÍ:
  1. Magda Vila (C.A. Correliana).
  2. Charo Panizo (C.A. Murciélagos)
  3. Eva María Alarcón (Gaes Running Team)

  VETERÀ C MASCULÍ:
  1. Salvador Pons (C.A. Correliana)
  2. Jaime Blasco (Unión Deportiva Orriols9
  3. Luís García (C.A. La Pobla de Vallbona)

  VETERÀ B FEMENÍ:
  1. Carolina Faulí (CAV)
  2. Estrella Taroncher (C.A. La Pobla de Vallbona)
  3. Montse Rivas (CT Rehab Esport Aldaia)

  VETERÀ B MASCULÍ:
  1. Joan Antoni Ferrer (Vegan Athletes)
  2. José Romero (Delta Valencia C.A.9
  3. Noureddine Ahlam (Gaes Running Team)

  VETERÀ A FEMENÍ:
  1. María José López (5 dedos Valencia)
  2. Emily Desprez (Independent)
  3. Erika Murciano (Independent)

  VETERÀ A MASCULÍ:
  1. Javier Ortiz (C.A. Correliana)
  2. Julio Zarzo (CAV)
  3. Vicente Cortés (Independent)

  SÈNIOR FEMENÍ:
  1. Laura Cambronero (Els Caragolets Valencia)
  2. Liz Karina Fernández (Torrent Corre)
  3. María Arastey (CAV)

  SÈNIOR MASCULÍ:
  1. Xisco Soriano (CAV)
  2. Juanjo López (Redolat Team)
  3. Francisco Miguel Martínez (Gaes Running Team).

  PROMESA FEMENÍ:
  1. Gemma Alonso (Independent)

  PROMESA MASCULÍ:
  1. Xavi Pons (C.A. Correliana)
  2. Raúl Ibáñez (CAV)
  3. Antoni Espinoza (Independent)

  Cap a les 10.15 hores van eixir els juvenils i cadets, que van completar 2.350 metres.
  Després va tindre lloc l'entrega de premis d'estes categories. A més dels guardons al primer, segon i tercer classificat, es van lliurar dos que sempre atorga l'Associació Cultural 9 d'Octubre: el Trofeu Lucas Sanchis Gil, que va ser per a Xisco Soriano; i el Trofeu Joan Eusebi Sanchis, per a Javier Ortiz.

  Després, l'Associació 9 d'Octubre va reconèixer el treball de Sergi Ramada, autor del disseny guanyador de la camiseta d'esta edició de la Volta a Peu.

  La competició de xiquets i xiquetes

  El matí va continuar amb la competició de la resta de categories, en un ambient festiu que van crear els xicotets campions i campiones que van completar diferents recorreguts adequats a les seues edats.

  L'última prova sempre és la més divertida i, en ella, tots i totes guanyen. És la dels més menudets, xiquets i xiquetes de 5 anys o menys que van fer uns metres a soles o en companyia dels seus familiars i que reberen la seua merescuda recompensa en arribar a la línia de meta.

  Fira del Llibre i Entitats

  Però ahir també va ser un dia per a la cultura, l'artesania i la solidaritat. Així, molts dels participants, acompanyants i veïns i veïnes de Vilamarxant van passar per la Fira del Llibre i d'Entitats Locals, amb estands que van muntar diferents associacions.

  La literatura va estar a càrrec de l'Associació Cultural 9 d'Octubre, amb el seu espai per als llibres en valencià, i de l'Asociación Cultural Azahar, que també va oferir una àmplia oferta literària. L'artesania local va estar present de la mà de Paqui Ramada. I la Junta Local contra el Càncer va oferir productes solidaris i van ser moltes les persones que van adquirir entrades per al sopar benèfic que tindrà lloc el pròxim divendres, 20 d'octubre. A més, com cada any, es van fer bunyols i xocolate casolans.

  El matí va finalitzar amb una mostra de dos de les nostres tradicions més arrelades, la música i la dansa, amb l'actuació del Grup de Danses i Pastorets i de la Rondalla de Vilamarxant, amb la col·laboració del grup Les Folies de Carcaixent.

  Van interpretar 'L'ú de Polinyà', la 'Jota de Llíria', el 'Bolero Mallorquí de Gandia', la 'Jota Lliriana' i, com no, l'acte finalitzà amb la 'Jota de Vilamarxant'. Tot el Grup de Danses va baixar de l'escenari a la Replaça i van ballar amb el públic com a fi d'un 9 d'Octubre que Vilamarxant va celebrar en un ambient festiu i de germanor.

   

  Pujar