26 d’octubre de 2020 26/10/20

El comerç local saca carregue reivindicant-se com a motor de confiança i qualitat

El comerç local saca carregue reivindicant-se com a motor de confiança i qualitat - (foto 1)
  • La Diputació de València al costat de la Va unir Gremial llancen una nova campanya de promoció que arribarà a 50 municipis de la província

Confiança, proximitat i qualitat. Aquests són els tres pilars fonamentals sobre els quals el comerç local cerca reivindicar-se com a servei bàsic i amb els quals fa una crida als ciutadans perquè aposte per ells. Ho fa de manera conjunta amb la Diputació de València a través de la campanya ‘Comerç local, comerç brutal’ que ha sigut presentada aquest dimecres.

Mig centenar de municipis valencians vestiran els seus carrers amb banderoles i cartells per a traure pit en defensa la importància del comerç local. Una proposta que arriba acompanyada d'una declaració d'intencions per part de la Va unir Gremial: apostar per la digitalització.

En aquesta línia, la campanya compta amb un pressupost de 150.000 euros que es distribuiran en diferents accions pels pobles de la província de València. Amb ella, han coincidint el president de la Diputació, Toni Gaspar, i el de la Va unir Gremial, Juan Motilla, es pretén recuperar la imatge icònica del comerç tradicional, respectant l'imaginari dels carros, botigues i mercats, però convidant a repensar el futur del sector, amb una visió més actual en la qual càpia la tradició i també la modernitat.

“La cooperació entre les institucions i el teixit social és imprescindible en el context actual, la pandèmia ens ha donat l'oportunitat d'augmentar la col·laboració amb aqueixos col·lectius i gremis pròxims que fan un treball complex i a vegades desagraït, però molt necessari” ha explicat Gaspar.

Al mateix temps el president ha posat en valor el treball realitzat durant la crisi sanitària. “El xicotet comerç trenca les mantres que sempre ens han fet creure que els valencians no saben vendre el seu” ha postil·lat.

Per part seua, Juan Motilla ha recordat que aquest comerç local “és molt més que un dels principals motors de la província; és també un agent de vertebració territorial i un pilar fonamental en la vida dels nostres pobles i ciutats”.

La campanya

Més de 40 associacions locals participaran en la campanya ‘Comerç local, comerç brutal’, en la qual també s'han implicat gremis i artesans valencians; una iniciativa que està dirigida a tots els públics gràcies a la seua transversalitat i el component artístic i nou que ha tractat d'aportar la Va unir Gremial.

El següent pas era plasmar el concepte brutal com a sinònim de deliciós, excel·lent i magnífic, de tot el que ens agrada, de qualitat i confiança. Quatre artistes valencians entren en escena per a donar vida a aquesta campanya fresca i trencadora. Les il·lustradores Palmera Vir i Inma Carpena, la brodadora creativa Raquel *Arquicostura i *Debigotenrrollat, creadors de productes, han reinterpretat amb èxit aqueixa imatge tradicional del carro de la compra adaptada als nous temps.

El resultat podrem veure'l pròximament en prop de 50 municipis de la província en els quals el comerç local continua sent present i també futur.

Pujar