29 de setembre de 2020 29/9/20

Un centenar de veïns de Sedaví i la Pobla de Farnals visiten la Diputació de València

Un centenar de veïns de Sedaví i la Pobla de Farnals visiten la Diputació de València - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Un centenar de veïns de Sedaví i la Pobla de Farnals visiten la Diputació de València - (foto 2)
  Un centenar de veïns de Sedaví i la Pobla de Farnals visiten la Diputació de València - (foto 3)

  Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Sedaví i la Pobla de Farnals han visitat aquest dimarts els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

  Al costat de l'alcalde de Sedaví, Josep Ferran, i els regidors de Turisme de la Pobla de Farnals, Emili Gómez, y de Serveis Socials de Sedaví, Úrsula Campo, la diputada de Benestar Social ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans i ha posat en valor el ric patrimoni de la institució provincial. "La nostra cultura a voltes és la més desconeguda, i per a voler una cosa i cuidar-la cal conéixer-la", ha assenyalat.

  Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que la pròpia diputada els ha presentat. "Aquesta és una bona manera de mantenir una vida activa i saludable. Cal cuidar el cos i la ment i d'açò s'ocupa l'àrea de Benestar Social, d'organitzar activitats per a fer una vida més feliç", ha assegurat la diputada.

  Una ruta històrica i institucional

  El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l'Escala, els jardins de l'antic Hospital General de València, el Centre Cultural la Beneficència i l'Institut Valencià d'Audiofonología (IVAF).

  Així, els participants tenen l'oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

  Amb aquesta iniciativa, des de l'àrea del Benestar Social de la Diputació "volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior", ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al final del mes de novembre.

   

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar