20 de setembre de 2020 20/9/20

Castelló de Rugat rep l'exposició #InSostenible

Castelló de Rugat rep l'exposició #InSostenible - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Castelló de Rugat rep l'exposició #InSostenible - (foto 2)

  El passat divendres, 21 de setembre, a les 20 hores, el Fons Valencià per la Solidaritat va fer una nova parada en la seua gira pels pobles valencians. En aquesta ocasió va ser Castelló de Rugat el municipi escollit per presentar l'exposició #InSostenible. Camí cap a la sostenibilitat . A l'acte inaugural a la Casa de Cultura del municipi de la Vall d'Albaida, van participar la presidenta i el gerent del Fons Valencià Xelo Angulo i Esteve Ordiñana, així com l'alcalde de Castelló de Rugat, Antonio Esquinas.

  En la presentació d'aquesta exposició, tant Angulo com Ordiñana ressaltaren la presència de Castelló de Rugat al Fons Valencià, d'on és membre des de 1996. I a més, expressaren la seva gratitud per l'acollida que sempre rep el Fons quan es trasllada al municipi. "Castelló de Rugat porta més de 20 anys al Fons i és un exemple de poble solidari", afegí Xelo Angulo.

  Per la seva part, l'alcalde de Castelló de Rugat va agrair la tasca i el compromís del Fons en matèria de solidaritat "perqué les polítiques o són solidàries o no són polítiques" segons Esquinas. I és que en els darrers anys el Fons ha aconseguit que més de 110 municipis de la Comunitat Valenciana, de tots els colors polítics, formen part d'aquesta associació per a la cooperació i el desenvolupament sostenibles.

  Amb aquesta exposició, el Fons Valencià vol donar a conèixer i sensibilitzar la població valenciana sobre quins són els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la importància de la seua participació per tal d'aconseguir-los. Segons Angulo, "l'aliança entre la Generalitat i el Fons Valencià, ens permet ser optimistes. Perquè podem estar canviant el món del futur en aquests moments, per que, per exemple, un xiquet a l'Àfrica puga gaudir de les mateixes oportunitats que un xiquet a Europa".

  En la presentació es va incidir en l'ODS número 12: que tracta la producció i el consum sostenibles i com enfortir-nos amb la presa de consciència al voltant dels hàbits de consum responsables mitjançant actuacions concretes. De fet, l'exposició comença amb una sèrie de qüestions prèvies que ens conviden a reflexionar. Un exemple és el tipus de roba que comprem, si afavoreix més o menys la sostenibilitat o què fer amb aquella que ja no s'utilitza.

  A més, a la mateixa Casa de Cultura de Castelló de Rugat, es podrà gaudir d'una sèrie d'activitats proposades pel Fons Valencià i l'Ajuntament. Entre aquestes activitats cal destacar el taller que tindrà lloc el dijous, 27 de setembre, amb el títol "Sóc conscient de quin consum faig?". Un taller dirigit als i les alumnes de l'Institut d'Educació Secundària, Manuel Sanchis Guarner.

  La campanya #InSostenible a Castelló de Rugat continuarà divendres 28 de setembre amb l'actuació de la contacontes Elisa Matallín que aprofundirà amb el tema de la producció i consum responsables amb la teatralització del conte "Vamos a buscar un tesoro" de Janosch. La representació pretén conscienciar de la urgència de canviar els hàbits i la forma de consum per no acabar amb el planeta. Així com fer partícips als ajuntaments i als ciutadans per què juguen un paper clau per eradicar la pobresa i complir els objectius de l'Agenda 2030 de l'Assemblea de les Nacions Unides.

   

  Pujar