17 de gener de 2021 17/1/21

La Biblioteca fa una crida per a il•lustrar el Calendari Municipal 2021

La Biblioteca fa una crida per a il•lustrar el Calendari Municipal 2021 - (foto 1)
  • L'edifici serà el protagonista de l'almanac l'any que compleix mig segle d'història

MÉS FOTOS
La Biblioteca fa una crida per a il•lustrar el Calendari Municipal 2021 - (foto 2)

L'any vinent 2021, l'edifici de la Biblioteca Pública Municipal complirà 50 anys i, per a celebrar-ho, les imatges de la seua evolució seran les protagonistes del Calendari Municipal. L'antiga Casa de la Cultura, que acull actualment també les instal·lacions de Ràdio Túria i l’Espai Jove, patirà en 2021 la major transformació de la seua història gràcies al projecte aprovat per l'Ajuntament per a l'ampliació i modernitzant de les seues instal·lacions.

Les millores inclouran una bebeteca, unes renovades àrees d'infantil i juvenil i, a més, comptarà amb diferents punts d'accés lliure a ordinadors. La Sala d'Estudi tindrà un jardí superior i se situarà en una nova planta independent amb l'objectiu de romandre oberta tot l'any. Es dotarà d'un nou Espai Jove que reformarà la sala d'actes i es crearan diferents espais per a la realització de cursos i tallers, i que se sumaran a la sala de descans creada l'any passat.

Amb tot, l'almanac 2021 buscarà ser un reflex del que l'edifici ha sigut fins enguany i dels veïns i veïnes que han passat per ell al llarg d'aquest mig segle a través de fotografies dels moments d'estudi, dels diferents tallers de dibuix, pintura, música o de les festes de fi de curs.

Per a això, la ciutadania que vulga participar pot enviar les seues imatges antigues escanejades per correu electrònic a biblioteca@leliana.es o portar-les presencialment per a realitzar una reproducció digitalitzada i posteriorment retornades. De totes les fotografies rebudes es realitzarà una selecció per al calendari i amb la resta, es crearà un àlbum commemoratiu que es publicarà en la web municipal.

El regidor de Biblioteca, Jorge Pérez Comeche, ha convidat a elianers i elianeres a buscar entre els seus records fotografies històriques que procuren un testimoniatge gràfic pel calendari anual “d'un emblemàtic edifici que prompte lluirà renovat”.

Pujar