elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Avança el projecte per a la renovació total del tram ferroviari entre Bunyol i Utiel

Avança el projecte per a la renovació total del tram ferroviari entre Bunyol i Utiel
  • Són 50km pertanyent a la línia C3 del nucli de Rodalia de València i ja s'ha adjudicat el projecte de la seua redacció

Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif ) ha adjudicat, per un import d'1.011.094,2 euros (IVA inclòs), el contracte per a la redacció del projecte de renovació integral del tram ferroviari comprès entre Bunyol i Utiel (50 km), pertanyent a la línia C3 del nucli de Rodalia de València, situat en la línia convencional Aranjuez-València Font de Sant Lluís.

Aquest projecte està inclòs dins del Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana i el termini d'execució per a la redacció del mateix és de 15 mesos. El contracte ha sigut adjudicat a la UTE (Unió Temporal d'Empreses) formada per Prointec i Icyfsa Enginyeria.

 

Descripció del projecte

Les actuacions principals que es contemplen en la redacció del projecte són les següents:

  • Tractament de la plataforma per a millorar la seua capacitat portant
  • Adequació dels elements de drenatge a la normativa vigent
  • Adequació de les estructures a la normativa vigent de gàlibs
  • Substitució dels elements de la superestructura que així ho requerisquen

Els objectius fonamentals que es persegueixen amb les actuacions de millora a realitzar en la línia entre Bunyol i Utiel són els següents:

  • Augment de la seguretat i de la fiabilitat de les circulacions
  • Increment del confort de la marxa i de la qualitat de la via
  • Optimització dels recursos mitjançant la disminució dels costos de manteniment
  • Millora de la regularitat de l'explotació ferroviària de la línia

Aquesta actuació reafirma el compromís del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i d'Adif d'impulsar actuacions de renovació i millora de la infraestructura ferroviària.

D'aquesta forma es contribueix a la consecució de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible ODS 9 (Indústria, Innovació i Infraestructura), que té entre les seues metes desenvolupar infraestructures fiables, sostenibles, resilients i de qualitat.

 

Altres inversions realitzades en la línia

Aquest contracte s'afig a la recent adjudicació, per més de 4,3 M€ (IVA inclòs), en aquest mateix tram ferroviari, de les obres i el manteniment de les instal·lacions del sistema de telecomunicacions mòbils GSM-R, que inclou les estacions i baixadors de: Sant Antoni de Requena, Requena, Setaigües, Venda-Mina i El Rebollar, a més de les pròpies estacions de Bunyol i Utiel.

D'altra banda, se sumen els més de 6 M€ (IVA inclòs) invertits en les obres del nou sistema de gestió de la circulació, denominat Bloqueig per Alliberament Automàtic en via Única: BLAU, ja en servei, que permet incrementar la capacitat de la línia i gestionar els trànsits des del centre de regulació i control situat a València Font de Sant Lluís.

 

Finançament europeu

Aquesta actuació serà finançada per la Unió Europea-NextGenerationEU.

Pujar