elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Associació per la Coeducació guanya el Celia Amorós pel seu treball a les aules contra la violència masclista

La Associació per la Coeducació guanya el Celia Amorós pel seu treball a les aules contra la violència masclista
  • La presidenta d'este col·lectiu, Paqui Méndez, advoca per l'educació afectiu-sexual en adolescents i agraïx el reconeixement de la Diputació per la tasca que desenvolupen amb professorat i alumnat

MÉS FOTOS
La Associació per la Coeducació guanya el Celia Amorós pel seu treball a les aules contra la violència masclista - (foto 2)

La Associació per la Coeducació té com a principal objectiu la formació en igualtat del professorat i l'alumnat. Esta tasca de conscienciació en el si de la comunitat educativa ha sigut reconeguda per la Diputació de València, que ha entregat al col·lectiu que encapçala Paqui Méndez el premi Celia Amorós en la categoria d'associacions, per la seua aportació contra la violència masclista i la defensa de la coeducació com a qüestió d'Estat.

Esta associació porta més de 20 anys treballant per la Igualtat en centres escolars, amb l'educació afectiu-sexual com a ‘leitmotiv’. Desenes de curtmetratges, tallers i estudis de gènere formen part del seu llegat en benefici de generacions futures. En paraules de la diputada Isabel García, “era just reconéixer el treball d'un col·lectiu que dota a l'alumnat d'eines útils per a construir una igualtat entre sexes de la qual no tenen models ni coneixements heretats”.

La responsable provincial d'Igualtat va entregar el Celia Amorós a la presidenta de la Associació per la Coeducació, Paqui Méndez, que va estar acompanyada per altres persones del seu equip com Paqui García, Ana López Navajas i Agustín Zaragozá. A totes i tots va donar l'enhorabona la diputada, que va destacar el projecte ‘Curtmetratges per la Igualtat’, que recopila històries reals que denuncien la discriminació de la dona.

Educació sexual

Un dels pilars sobre els quals es basa el treball del col·lectiu de Paqui Méndez és el de l'educació afectiu-sexual. La presidenta de la Associació per la Coeducació assegura que “els temes que abordem no han canviat tant, encara que segons el context social anem centrant la formació en qüestions concretes com és hui el problema de la pornografia i la falta d'educació sexual”.

Els curts per la Igualtat són una eina eficaç que tracta d'acabar amb la falta d'informació de molts joves en el seu procés d'aprenentatge i les primeres relacions de parella. Però hi ha molts altres tallers i programes amb els quals la Associació per la Coeducació ajuda a “les dones que cada dia s'enfronten a les aules al masclisme més tòxic i que lluiten per convertir aqueixos espais en centres escolars més iguals i equitatius”.

L'àrea d'Igualtat de la Diputació reconeix esta iniciativa en la quarta edició dels premis Celia Amorós, coincidint amb les albors d'una legislatura en la qual el treball del departament que dirigix Isabel García estarà orientat cap a la coeducació i l'atenció a les víctimes més vulnerables de la violència masclista, entre elles els menors.

Pujar