elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

1600 persones entre bombers, brigadistes, voluntaris i efectius cuidaran ñes muntanyes valencianes durant l'estiu

1600 persones entre bombers, brigadistes, voluntaris i efectius cuidaran ñes muntanyes valencianes durant l'estiu
    MÉS FOTOS
    1600 persones entre bombers, brigadistes, voluntaris i efectius cuidaran ñes muntanyes valencianes durant l'estiu - (foto 2)

    Les instal·lacions del Consorci Provincial de Bombers de València de L'Eliana han sigut hui l'escenari de la presentació de la campanya estival enfront dels incendis forestals, i per a açò s'ha comptat amb la presència del diputat provincial de medi ambient, Josep Bort, i del cap del Consorci, José Miguel Basset.

    Segons els experts, s'espera que l'època estival, una de les més complexes a nivell d'incendis, tinga un comportament diferent al d'anys anteriors després dels episodis de pluja registrats aquest hivern. «És cert que les abundants pluges han generat una càrrega de combustible addicional. Però, d'altra banda, la humitat és major i l'estrès hídric dels boscos és més baix. Com a conseqüència de tot açò cal esperar que la quantitat d'incendis siga major però que la seua evolució s'ajuste a paràmetres menys extrems que en anys anteriors i ens donen més oportunitats de control», ha apuntat l'inspector cap del Consorci, José Miguel Basset. En aquest sentit, el diputat provincial ha afegit que, "no ha de generar-se alarma en la societat, però si s'ha de treballar molt en els camps de la informació i en la prevenció".

    Així mateix, Bort ha destacat que s'han dut a terme més de 54 cursos formatius en urbanitzacions de la província, que sumen un total de 106, un dels punts més complexos a l'hora d'abordar incendis forestals, i a més, ha posat l'accent en la necessitat de mantenir les parcel·les de muntanya i els voltants dels habitatges en un bon estat de neteja. El diputat i president del Consorci, Josep Bort, ha concretat que el dispositiu d'enguany per a afrontar els incendis compta amb un total d'1.660 efectius disponibles i 38 unitats entre vehicles terrestres i aeris.

    De les 1660 persones, 650 són bombers professionals, mentre que les altres es distribuixen entre bombers forestals, brigadistes i voluntaris. Bort ha destacat que durant el present any s'han produït 26 incendis de vegetació i 31 rurals, focalitzats principalment en urbanitzacions i cases aïllades. Així, ha remarcat que respecte a l'exercici anterior, en el que portem d'any, s'han reduït un 20% els incendis en nuclis aïllats i un 30% els produïts en vegetació, alguna cosa que, segons els estudis realitzats, es deu a la bona climatologia i al treball realitzat en matèria de prevenció i a la bona coordinació entre el consorci, la Diputació i la Generalitat Valenciana.

    Augment del nombre de bombers

    Així mateix, el diputat Bort ha destacat que el saldo de bombers total, entre les baixes per jubilació i les noves incorporacions és positiu, llançant un total de 60 efectius més, i que, pròximament entraran els provinents de les 49 places que es van a obrir.

    Pujar