elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2023

El Puig de Santa Maria ens convida a visitar la seua finestra del temps al costat del mediterrani

El Puig de Santa Maria ens convida a visitar la seua finestra del temps al costat del mediterrani
  • La seua alcaldessa Luisa Salvador presenta les virtuts d'un municipi que és la perfecta unió de gastronomia, platges, patrimoni, singularitat i qualitat

Videos
Luisa Salvador: "El Puig de Santa Maria és un poble amb molta història i patrimoni, perfecte per a una escapada familiar"
Luisa Salvador: "El Puig de Santa Maria és un poble amb molta història i patrimoni, perfecte per a una escapada familiar"
MÉS FOTOS
El Puig de Santa Maria ens convida a visitar la seua finestra del temps al costat del mediterrani - (foto 2)
El Puig de Santa Maria ens convida a visitar la seua finestra del temps al costat del mediterrani - (foto 3)
El Puig de Santa Maria ens convida a visitar la seua finestra del temps al costat del mediterrani - (foto 4)

El Puig de Santa Maria és la unió perfecta de gastronomia, platges, patrimoni, singularitat i qualitat. Un poble proper a València i amb bones connexions que es converteix en l'excusa perfecta per passar un cap de setmana de turisme: història, patrimoni, gastronomia… la localitat s'ha presentat a FITUR com la destinació perfecta per a qui vulga disfrutar d'una experiència completa.

L'alcaldessa del Puig, Luisa Salvador, ha explicat a elperiodic.com quines són les virtuts d'aquesta localitat que acaba de ser reconeguda com a Municipi Turístic de Rellevància, “un premi a la feina que s'està fent des de la regidoria de Turisme per posar a valor a la localitat”.

En aquest sentit, Luisa Salvador ha destacat que el turisme és fonamentalment familiar, perfecte per visitar algun dels seus cinc monuments Bé d'Interès Cultural, disfrutar posteriorment d'una experiència gastronòmica mediterrània, gràcies a l'alta qualitat dels seus restaurants i productes locals i de quilòmetre zero, i acabar el dia passat pels seus quatre quilòmetres de platja o per la muntanya amb un capvespre preciós amb la Serra de la Calderona al Fons.

“Aquests anys venim a FITUR per presentar algunes novetats com la nostra nova marca turística, el Club Gastronòmic del Puig al qual s'han adherit dues noves empreses i també formem part de l'Exquisit Mediterrani”, explica l'alcaldessa de la localitat.

El Monestir del Puig és, sens dubte, un monument conegut per tots els valencians i que amaga molts secrets. Un, per exemple, és que compta amb un museu dedicat a la impremta, el més important d'Espanya i el segon d'Europa: “És una cosa que molta gent ignora i que es pot visitar”. De fet, a l'interior hi ha una rèplica de la premsa de Gutenberg i un taller d'impremta del segle XV.

L'alcaldessa ha recordat que és molt senzill inscriure's en alguna de les visites guiades amb què compta la localitat, simplement registrar-se a través del web de turisme de l'Ajuntament, cosa que li assigna un guia per fer la visita.

Festes i cultura

L'alcaldessa ha convidat els visitants a provar la tradicional Olla de Sant Pere del Puig. La festa de Sant Pere Nolasc se celebra el darrer diumenge de gener, en què els clavaris elaboren les típiques calderes d'arròs amb fessols i naps i les reparteixen entre tots els visitants que vulguen degustar-les. També hi ha les seues festes patronals al setembre en honor a Santa Maria dels Àngels, amb espectacles musicals, cavalcada i castells de focs artificials.

Nova Marca Turística

FITUR és la Fira Internacional de Turisme més important del món i se celebra aquests dies a Madrid, una finestra al món perfecta per anunciar novetats com la nova marca turística del Puig. Es tracta d'una marca –com han explicat en roda de premsa– que té singularitat i personalitat que representa els valors del Puig turístic: patrimonial, mediterrani, històric, divers, bona reputació, honestedat, tradició i innovació.

La tipografia original de trets gòtics contundents que ens trasllada a temps històrics ia la impremta, combinada amb altres elements, com la silueta de la finestra, una al·legoria al campanar del Monestir de Santa Maria del Puig i al paisatge: “Visitar El Puig és una conquesta, treu el cap a la seua finestra del temps”, ha convidat l'alcaldessa en una roda de premsa en què ha estat acompanyada per Mónica Ortiz, directora creativa de Socarrat Estudi, l'empresa que ha dut a terme el projecte de la marca.

Bodes i esdeveniments

El Puig ofereix més de 673 places hoteleres i 13.900 places de segona residència. Té un bon posicionament a l'organització de Turisme d'esdeveniments (MICE), ja que compta amb 5 salons de celebracions (3.380 places), singulars i històrics, que ofereixen un servei amb alts estàndards de qualitat: l'Hort de Santa Maria, Cartoixa d 'Ara Christi, Campo Aníbal, Jardins la Hisenda i Jardins la Cartoixa.

Solmarket Fest

A la roda de premsa s'ha presentat també el festival d'oci i gastronomia Solmarket que se celebrarà entre el 22 de juliol i el 14 d'agost. Els seus creadors han anunciat el cartell d'aquesta nova edició que ja s'ha convertit en tot un referent a l'oci de l'estiu i en què es pot disfrutar de música, foodtrucks, botigues, animació infantil i Stret Art, entre d'altres. El festival té una ubicació magnífica, al costat de la platja del Puig.

Pujar