elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Puig ofereix un any més beques complementàries per a estudiants Erasmus

El Puig ofereix un any més beques complementàries per a estudiants Erasmus

  Per tercer any consecutiu, els estudiants del Puig de Santa Maria que es beneficien d'una beca Erasmus podran disposar d'una ajuda extra aportada pel seu Ajuntament per complementar els seus estudis.

  El programa de beques municipals Erasmus + està destinat a persones joves empadronades a la localitat que siguen beneficiaris/àries d'una beca Erasmus + Universitat i Erasmus + Pràctiques i Erasmus + FP, així com els joves que hagen participat o hagen de participar en un intercanvi juvenil i/o curs de formació internacional, que haja estat gestionat per l'Ajuntament del Puig com a entitat d'enviament.

  Les persones interessades a rebre una ajuda complementària per a la seua beca Erasmus tenen fins al 21 d'octubre per presentar la seua sol·licitud. Per accedir-hi és imprescindible que es demostre estar empadronat al Puig almenys en l'últim any. L'Ajuntament oferirà una beca de 75 euros al mes fins a un màxim de 10 mesos.

  Com a novetat aquest any, les persones joves que hagen participat en un intercanvi juvenil i/o curs de formació internacional en què l'Ajuntament haja sigut l'entitat d'enviament, podran rebre una ajuda si l'import total gastat en concepte de viatge (transport anada/tornada i menjars del dia d'anada i tornada) és superior al subvencionat per l'entitat d'acollida, establert per la Guia del Programa Erasmus +.

  Esta iniciativa continua sent pionera a la comarca de l'Horta Nord i s'emmarca en el conjunt d'actuacions per a promoure i fomentar la millora de l'ocupabilitat dels i les joves del municipi a través de l'educació formal i no formal.

  "L'educació és un element fonamental per a la realització de les persones i una eina prioritària per a la vertebració de les ciutats així com per al futur de les mateixes, per això volem apostar pels i les joves del municipi que cursen els seus estudis o realitzen pràctiques a l'estranger, així com per aquelles persones que s'animen a participar en intercanvis juvenils i cursos de formació internacionals, ja que estes experiències de mobilitat fomenten la ciutadania activa i l'aprenentatge intercultural, obren ments i creen persones participatives i actives amb la societat " , ha afirmat Marc Oriola, regidor de Foment d'Ocupació i Formació.

  El programa Erasmus + se suma a la bateria d'ajudes que el consistori del Puig dedica a la formació dels joves, que van des de les tradicionals beques de menjador i de llibres escolars fins a unes innovadores ajudes al transport universitari.

  Pujar