24 d’octubre de 2020 24/10/20

El Puig celebra una multitundària cercavila de rastres de pots per donar-li la benvinguda als Reis Mags

El Puig celebra una multitundària cercavila de rastres de pots per donar-li la benvinguda als Reis Mags - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Puig celebra una multitundària cercavila de rastres de pots per donar-li la benvinguda als Reis Mags - (foto 2)
  El Puig celebra una multitundària cercavila de rastres de pots per donar-li la benvinguda als Reis Mags - (foto 3)

  El Puig de Santa Maria ha sigut el municipi més matiner en donar-li la benvinguda als Reis Mags. A les 12 del matí centenars de xiquetes i xiquets -més de 400- han recorregut places i carrers arrossegant multitud d'enfilalls de pots i llaunes buides per a generar un rebombori que cride l'atenció de Ses Majestats i els anime a aturar-se i repartir els seus regals en el poble.

  És el que a la localitat es coneix com la cercavila de rastres de pots, una tradició ancestral que l'Ajuntament ha recuperat i que en l'edició d'enguany ha batut tots els rècords de participació.

  L'alcaldessa Luisa Salvador celebra que "enguany podem confirmar que la tradició està més consolidada que mai". I agraeix al veïnat "el seu compromís per reviure-la". "Molts encara recordem quan la practicàvem de menuts abans que desaparegués i fa molt de goig vore com s'ha recuperat esta tradició tan nostra i divertida", assenyala.

  Més de 400 infants han participat en una colorida festa marcada per la il·lusió infantil i el xivarri i que té com a protagonistes els conjunts de rastres de pots.

  El rastre de pots és una corda a la qual s'enganxen llaunes i pots, preferentment metàl·lics, de totes les mides i colors. En els dies previs a la cercavila són confeccionats a casa pels menuts amb l'ajuda dels seus pares i mares, arribant a contabilitzar-se rastres amb més de cinquanta pots i llaunes.

  La regidora de Festes Maite Sánchez destaca els valors i aptituds que esta tradició desenvolupa en els menors, "ajudant a fer-los conscients de l'enorme quantitat de pots i llaunes que llencem al fem al llarg de l'any i que amb el reciclatge podem donar-los un altre ús". "I a més s'ho passen molt bé", afegeix.

  Una vegada acabat el rebombori, la missió s'ha acomplert: els Reis Mags han escoltat la crida i confirmen la seua presencia a la cavalcada de Reis, que tindrà lloc a les sis de la vesprada des de la plaça de l'Ajuntament de la localitat.

  Pujar