elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La platja dels Plans obté per primera vegada la certificació Q del ministeri de Turisme

La platja dels Plans obté per primera vegada la certificació Q del ministeri de Turisme

  L'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), depenent del ministeri de Turisme, ha otorgat per primera vegada a la platja dels Plans del Puig de Santa Maria el seu prestigiós certificat Q de qualitat turística.

  Esta concessió se suma a la renovació per segon any consecutiu de la certificació Q a la platja de Play Puig- Puig Val, que compta amb ella des de 2016.

  El regidor de Platges Fernando Checa celebra l'obtenció d'esta distinció com "un reconeixement de l'esforç que des de l'Ajuntament estem duent a terme per millorar l'estat de totes les nostres platges, sense excepció, i fer del Puig una destinació turística de referència".

  "Amb la marca Q per a la platja dels Plans ja són 2 els quilòmetres de la nostra costa que tenen la màxima distinció turística", assenyala. "El meu somni seria incorporar Medicàlia en el futur, una platja que quan arribàrem era una vergonya i ara estem aconseguint recuperar-la".

  Per la seua banda, la regidora de Turisme María Saldaña destaca "els enormes beneficis que suposa per al Puig tindre més quilòmetres de costa avalats pel certificador de qualitat del ministeri de Turisme". "Des de facilitats per a obtindre subvencions que ajuden a millorar la qualitat de vida del veïnat de la platja, fins a la creació de nous llocs de treball per a la gent del poble".

  El certificat Q de l'ICTE és la marca de referència que reconeix la qualitat dels establiments i platges del sector turístic espanyol.

  Per aconseguir esta certificació, les platges dels Plans i Play Puig-Puig Val han hagut de passar unes estrictes auditories que controlen la qualitat de l'aigua i de l'arena així com la dels seus serveis de seguretat, salvament, oci, informació i neteja.

  La certificació acredita, a més a més, que les seues instal·lacions i serveis cerquen en tot moment la millora contínua i la satisfacció del turista. Una vegada obtinguda la marca, les platges han de superar anualment una auditoria per a poder mantindre-la.

  Pujar