19 de gener de 2020 19/1/20

L’ajuntament del Puig elimina les pintades de l’ermita de Santa Bàrbera

L’ajuntament del Puig elimina les pintades de l’ermita de Santa Bàrbera - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L’ajuntament del Puig elimina les pintades de l’ermita de Santa Bàrbera - (foto 2)
  L’ajuntament del Puig elimina les pintades de l’ermita de Santa Bàrbera - (foto 3)
  L’ajuntament del Puig elimina les pintades de l’ermita de Santa Bàrbera - (foto 4)
  L’ajuntament del Puig elimina les pintades de l’ermita de Santa Bàrbera - (foto 5)
  L’ajuntament del Puig elimina les pintades de l’ermita de Santa Bàrbera - (foto 6)

  L'ajuntament del Puig ha eliminat les pintades i grafitis que embrutaven les parets i l'entorn de l'ermita de Santa Bàrbera. La xicoteta capella del segle XVIII construïda en honor a Santa Bàrbera torna a lluir neta al cim de la muntanya del mateix nom, completant la regeneració de l'entorn que el consistori va dur a terme l'any 2016.

  L'ermita és un edifici quadrat d'aproximadament 25 metres quadrats, amb una porta cap a l'oest, que va ser edificat per honorar la patrona dels llauradors. Cada mes de maig s'hi beneïen els camps per protegir-los de les tempestes, els raigs i el foc. Des d'ella es pot disfrutar d'unes excel·lents vistes panoràmiques de la zona litoral del Puig i els seus voltants.

  Els vàndals havien empastifat la part baixa de dues parets de l'edifici amb grafitis i taques de pintura. Els operaris han hagut d'emprar material especial per eliminar les restes i retornar els murs al seu estat original.

  El regidor de Patrimoni Julià Oriola assenyala que "l'incivisme d'uns pocs genera una despesa molt gran que ha de retreure's d'altres partides pressupostàries i perjudica a tot el poble".

  El responsable de Patrimoni recorda que la "irresponsabilitat" de qui realitza les pintades és "especialment greu quan es tracta d'edificis històrics i patrimonials com l'ermita de Santa Bàrbera". Segons Oriola, "respectar i cuidar el patrimoni que hem heretat dels nostres avantpassats és una responsabilitat compartida per tots i totes" i "el consistori no dubtarà a aplicar importants multes i sancions a qui descobrisca agredint-lo".

  Després de la capella de Santa Bàrbera, els operaris municipals estan eliminant les pintades que hi ha disperses per altres monuments i edificis patrimonials del municipi, com és el cas d'algunes zones del perímetre del Monestir que també han hagut de ser netejades.

  ocultar
  L’ajuntament del Puig elimina les pintades de l’ermita de Santa Bàrbera
  Pujar