21 de gener de 2021 21/1/21

L'Ajuntament del Puig baixa la taxa del fem fins un 15 per cent

L'Ajuntament del Puig baixa la taxa del fem fins un 15 per cent - (foto 1)

  Pagar la taxa del fem serà fins un 15 per cent més barat a partir de l'any que ve al Puig de Santa Maria. L'Ajuntament ha aprovat una nova ordenança reguladora de la taxa per recollida d'escombraries i tractament de residus sòlids que baixa un 10 per cent linial les quotes anuals que es paguen per este impost.

  A esta rebaixa cal afegir una bonificació addicional del 5 per cent per a aquells contribuents que domicilien el pagament de la taxa a través d'alguna entitat financera.

  D'esta manera, si la quota anual d'un habitatge familiar actualment és de 61,67 euros anuals, a partir de 2018 serà de 55,38 euros que poden baixar fins als 52,6 euros si el el pagament es realitza mitjançant domiciliació bancària.

  La nova ordenança entrarà en vigor l'1 de gener de 2018 i podrà començar a aplicar-se en el pagament de la taxa de l'any que ve.

  L'Equip de Govern va presentar el text de la nova ordenança davant el ple municipal del passat 27 de juliol, que va aprovar-lo per unanimitat.

  L'alcaldessa Luisa Salvador explica que la decisió arriba després que la Mancomunitat de l'Horta Nord rebaixés els costos de la recollida d'escombraries per al municipi. "Hem volgut que la rebaixa repercutira directament en els nostres veïns i veïnes i per això hem pres la decisió de baixar el rebut".

  Des del consistori es destaca que la baixada de la taxa ha sigut possible gràcies al sanejament dels comptes municipals dut a terme per l'actual Equip de Govern, que va tancar l'exercici de 2016 amb un superàvit de 1.585.021, 93 euros i ha aconseguit reduir el deute heretat de l'etapa anterior uns 1.200.000 euros.

  Pujar