29 de novembre de 2020 29/11/20

Les IX Jornades Gastronòmiques porten menú més ruta turística des de 16 euros

Les IX Jornades Gastronòmiques porten menú més ruta turística des de 16 euros - (foto 1)

  Del 23 de març al 30 d’abril, El Puig celebrarà una nova edició de les Jornades Gastronòmiques ja que,  a més dels menús,  s’oferiran experiències gastronòmiques com la de tast de cerveses i vins, showcooking i tallers de cuina. L’objectiu és superar les xifres de l’any passat en què es van servir més de 1.500 menús i va haver-hi un retorn econòmic estimat en 40.000 euros.

   El poble s’engalanarà especialment en esta edició gràcies al primer Concurs de Balcons Vius,  amb què es vol fer una crida als veïns a mostrar les seues millors fatxades. La seua finalitat és millorar la relació del veí amb el seu entorn per mitjà d’una aportació artística i natural i fomentar la recuperació els balcons florals com a elements vius, pels seus beneficis socioambientals i la millora estètica dels carrers. Es valorarà l’estat de conservació i manteniment del balcó, l’originalitat de l’ornamentació i la composició floral, la innovació o l’ús d’elements accessoris com jardineres o penjolls. Les inscripcions es poden fer del 3 al 21 d’abril en la Tourist Info (elpuig@touristinfo.net o 961959029). El balcó més bonic rebrà de premi un sopar per a dos persones en Arroceria Noray.

  L’espàrrec és el producte protagonista en esta novena edició de les Jornades Gastronòmiques. L’elecció d’este producte es deu al fet que es vol comptar cada any amb un aliment estrela saludable i este, diürètic i nutritiu, és un clar exemple de producte mediterrani òptim per a una dieta sana.

  Les jornades es presenten en forma de paquets turístics perquè el visitant puga disfrutar dels monuments i la cultura  del Puig de Santa Maria junt amb la degustació d’un menú des de 16 euros. Es poden realitzar fins a cinc visites guiades diferents com la de “Cavallers i Princeses”, la de “Refugis i Trinxeres” o la ruta teatralitzada “Jaume I al Puig. ”

   A més, enguany es pot combinar amb l’assistència a un dels espectacles que proposa el cicle Concerts de Primavera i que compta amb artistes com Carles Dénia o el grup Candela Roots.

  “Insistim en la nostra proposta de conjugar història, gastronomia i música que, en esta edició, a més, acompanyem d’experiències gastronòmiques noves i el concurs de balcons vius a través del que esperem consolidar este certamen com referent en la Comunitat”, ha assegurat la Regidora de Turisme, María Saldaña.

  Paella marinera de galeres i sépia de platja, encuny d’alvocat i tomaca valenciana, arròs melós de bou de mar i garrofó, Carxofa farcida de beixamel de verdures sobre crema de carlota, Fideuà de boletus i calamars en la seua tinta, Risotto o Abadejo amb crema d’espàrrecs …són alguns dels abellidors plats que es podran degustar en esta nova edició de les Jornades Gastronòmiques en què participen 7 restaurants: Alhacena, Arrocería Noray, Huerto de Santa Maria, Anavi, Taverna Marisma, Jepys i Aigua Fresca.  

  La celebració de la novena edició d’este esdeveniment suposa la consolidació d’un dels certàmens gastronòmics de referència en la Comunitat, basat en la promoció de la dieta gastronòmica mediterrània i en la fusió turística del producte gastronomia amb cultura.

  El Puig se suma així a la celebració del nomenament de València com a Capital Mundial de l'Alimentació 2017, atorgat per l'Organització de nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO),   que situa a la terra valenciana en el mapa de l'alimentació mundial.

  Renfe Rodalia ha posat la publicitat en els seus suports per a facilitar als turistes, el desplaçament còmode, ràpid i segur al municipi per a provar algun menú i visitar els nostres monuments. La Federació Empresarial d’Hostaleria de València col·labora en el disseny i difusió del certamen.

   

  Pujar