elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig: “La situació exigeix una resposta contundent i la donarem”

Puig: “La situació exigeix una resposta contundent i la donarem”
  • El president de la Generalitat anunciarà les noves restriccions en la Comunitat Valenciana aquest dijous

Aquest dijous es coneixeran les noves restriccions a València, Alacant i Castelló després de disparar-se els contagis. El president, de la Generalitat, Ximo Puig, ha confirmat que es convocarà la Mesa Interdepartamental que acorda les mesures per a lluitar contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana. Sobre aquest tema, Puig ha avançat que es donaran una “resposta contundent” perquè així ho exigeixen les circumstàncies.

“Estem travessant una situació complicada”, ha reconegut el titular del Consell, qui a més ha destacat que, a més de preocupar-lo els contagis actuals, el preocupen també les conseqüències que puguen tenir després: “Hi ha estudis que mostren que més del 30% de les persones que s'han contagiat, finalment acaben tenint algun tipus de conseqüència a mitjà i llarg termini”.

Davant aquesta realitat, Puig és ferma: “Ho implore, estem arriscant molt”. Per això el president insisteix que, al marge de les mesures que es puguen prendre, es tinga responsabilitat individual: “És fonamental que siguem conscients que la pandèmia no ha passat”.

La veritat és que la situació no és tan complicada com a l'inici de l'any, quan es van saturar els hospitals, però si no es prenen mesures podria arribar a un punt molt pitjor. Preguntat per aquestes possibles restriccions, el titular del Consell ha emplaçat a aquest dijous a la reunió i a la proposta de la Conselleria de Sanitat: “No hi ha una mesura única sinó una atmosfera comuna en funció dels criteris tècnics”.

De fet, Puig ha avançat que després de la interdepartamental d'aquest dijous es reunirà amb la Delegació del Govern i els cossos i forces de seguretat de l'estat perquè hi haja una resposta coordinada. El president no ha avançat res sobre tancaments perimetrals o de l'oci nocturn, encara que Compromís s'ha deixat entreveure la seua proposta de tancar els pubs i discoteques, basant-se en les recomanacions dels experts.

Cal destacar que el president s'ha reunit aquest dimecres amb experts per a analitzar la situació actual, de cara a les mesures que es puguen decidir aquest dijous.

Pujar