elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig presenta en el Comitè de les Regions les bases del desenvolupament dels corredors transeuropeus

  El president de la Generalitat, Ximo Puig, defensarà aquest dimarts a Brussel·les davant del ple del Comitè de les Regions (CdR) de la Unió Europea el dictamen definitiu sobre el funcionament del reglament del mecanisme 'Conectar Europa' (MCE).

  Aquest document, el ponent del qual ha sigut el cap del Consell i que va ser aprovat per pràctica unanimitat a la reunió del Comitè de Desenvolupament Regional i Pressupostos del CdR el passat mes de juny, detalla la importància dels corredors ferroviaris europeus, entre els quals s'inclou el Mediterrani, al mateix temps que reclama un major finançament.

  El president reclamarà en l'organisme europeu més finançament a nivell comunitari per completar la Xarxa de Transport Europea, en la qual es troba l'eix mediterrani com a projecte prioritari de la xarxa bàsica.

  Així mateix, al dictamen final que Puig defensarà davant el ple del comitè es reclama igualment una implicació dels processos de desenvolupament d'aquestes infraestructures amb l'objectiu d'aconseguir una major coordinació fonamentals per al desenvolupament econòmic de la Unió Europea.

  El document 'Conectar Europa' persegueix, a més, assegurar la cooperació entre les regions i els Estats per completar les infraestructures estratègiques i aconseguir un estàndard de qualitat elevat per a la xarxa de transports europea en 2030 i 2050.

  Dia de la Comunitat Valenciana a Europa

  A més, el president aprofitarà el viatge per rebre aqueix mateix dia a una representació de valencians que resideixen a Brussel·les, en una trobada que se celebrarà a la seu de la Representació Permanent d'Espanya davant la Unió Europea (Reper) i que servirà per commemorar el 9 d'Octubre.

  Pujar