27 de novembre de 2020 27/11/20

Puig destaca que la Generalitat impulsa una oferta turística competitiva que permetrà consolidar el bon comportament del mercat britànic

Puig destaca que la Generalitat impulsa una oferta turística competitiva que permetrà consolidar el bon comportament del mercat britànic - (foto 1)
  • El President ha explicat que l'objectiu del Consell és “posicionar adequadament” a la Comunitat Valenciana en un moment “delicat” de les relacions de Gran Bretanya amb la Unió Europea

  • La Generalitat ofereix garanties al mercat britànic que rebrà “l'hospitalitat i l'atenció de sempre”

MÉS FOTOS
Puig destaca que la Generalitat impulsa una oferta turística competitiva que permetrà consolidar el bon comportament del mercat britànic - (foto 2)

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat, durant la seua visita a la fira de turisme World Travel Market (WTM) a Londres, l'aposta que està realitzant el Consell per consolidar la tendència favorable d'arribada de turistes britànics a la Comunitat Valenciana amb una oferta turística 'més competitiva '.

El cap del Consell -acompanyat del secretari autonòmic de la Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer- ha recordat que el 31% dels residents britànics a Espanya estan a la Comunitat Valenciana i que el Regne Unit és el seu principal emissor de turistes. Per aquest motiu, ha indicat que la WTM de Londres és una fira 'fonamental ' per al Govern de la Generalitat.

Tal com ha detallat Puig, en aquest certamen s'han programat 320 reunions de treball amb operadors turístics generalistes i especialitzats amb l'objectiu de 'posicionar adequadament a la Comunitat en un moment delicat de les relacions de Gran Bretanya amb la Unió Europea '.

Del que es tracta -ha defensat el President- és de 'donar seguretat ' als britànics que trien la Comunitat Valenciana com a destinació, perquè comptaran amb 'l'hospitalitat i l'atenció de sempre ' i amb serveis públics com la sanitat 'garantits '.

En relació al 'Brexit', el President ha assegurat que 'en el turisme, ara mateix, les xifres reflecteixen que es manté clarament una posició ascendent '. En aquest sentit, ha subratllat la necessitat de mantenir eixa tendència favorable i de treballar per a millorar les relacions amb el Regne Unit.

Per la seua banda, el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha posat en relleu la importància del mercat britànic per a l'economia valenciana i ha assegurat que és necessari reforçar la diversitat de l'oferta turística.

Referent a açò, ha defensat la segmentació de la demanda per a fomentar una estratègia de producte 'basada no solament en sol i platja i el turisme familiar, que és fonamental, sinó també el turisme cultural, el gastronòmic, el enològic, el turisme actiu i el turisme LGTB o d'estils de vida '.

Per a açò, ha recordat que l'Agència Valenciana del Turisme duplicarà en els Pressupostos de la Generalitat les partides per a promoció de la Comunitat Valenciana a Regne Unit i destinarà 2,5 milions d'euros per al desenvolupament de noves estratègies de posicionament entre 2017 i 2018. Aquesta dotació servirà per a finançar un conjunt d'accions orientades a enfortir el lideratge de la Costa Blanca enfront de destinacions competidors, i una de les línies de treball serà la creació d'un programa de màrqueting col·laboratiu amb operadors turístics del mercat britànic.

'Multiplicarem les quantitats històriques que dediquem al mercat britànic perquè és fonamental i perquè ens interessa explorar totes les oportunitats a tot el món i els mercats emergents disponibles per a nosaltres ', ha indicat Colomer.

World Travel Market

La World Travel Market té lloc del 6 al 9 de novembre i s'ha convertit en un dels majors aparadors turístics del món, al costat de la ITB de Berlín i la Fira Internacional de Turisme (Fitur) a Madrid.

Durant aquesta edició, l'espai de la Comunitat Valenciana en la WTM de Londres és propi i singularitzat i està situat dins de l'expositor de Turespaña, l'organisme encarregat de la promoció d'Espanya com a destinació turística en l'exterior. Té una extensió aproximada de 196 metres quadrats i estan presents les sis marques turístiques de la Comunitat Valenciana.

Pujar